Σκοτώνουν τα Batmobiles όταν γεράσουν;


Η απάντηση δεν είναι αυτή που ενδεχομένως πιστεύατε και η απόδειξη είναι το Batmobile που πρωταγωνίστησε στον "Σκοτεινό Ιππότη" και τώρα σαπίζει στο μακρινό Dubai.

  • 2/4/2021

To εξωτικό Dubai δεν αποτελεί μόνο «νεκροταφείο» για πανάκριβα supercars τα οποία έμελλε να γνωρίσουν το σκληρό πρόσωπο της μοίρας, αλλά και τετράτροχων κινηματογραφικών αστέρων οι οποίοι «σαπίζουν» κάτω από τον καυτό ήλιο και την άμμο.

Το παράδειγμα ίσως του πιο εντυπωσιακού Batmobile στην ιστορία του γνωστού sequel ταινιών είναι χαρακτηριστικό. Πρόκειται για το όχημα που μετέφερε τον «σκοτεινό» super ήρωα στο Batman Begins του Cristofer Nolan, το οποίο άγνωστο πως βρέθηκε προς πώληση στο Dubai.

Ωστόσο η περιπέτεια του γνωστού Batmobile δεν τελείωσε εκεί, καθώς προσφάτως εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο έξω από μια αποθήκη στα πρόθυρα της… αποσύνθεσης, προκαλώντας θλίψη και δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το πώς μπορεί να βρέθηκε στην κατάσταση αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες της ταινίας δημιουργήθηκαν μόλις τέσσερα αντίτυπα, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι αγγίζει το 1 εκατομμύριο δολάρια έκαστος.

Για την κίνηση του Batmobile είχε επιλεγεί ο V8 κινητήρας μιας Chevrolet Corvette χωρητικότητας 5,7 λίτρων και απόδοσης 500 plus ίππων, ισχύς αρκετή για να κινήσει μια κατασκευή με… πολύ μέταλλο και τροχούς 44 ιντσών.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.