Smart EQ fortwo & forfour: Ο εξηλεκτρισμός της ευφυίας


Έχοντας μια σπουδαία προϊστορία στις mega cities όλου του κόσμου τα smart fortwo και forfour είναι τόσο προηγμένα σε κάθε επίπεδο που είναι τα future proof αυτοκίνητα ενός μέλλοντος γεμάτου τεχνολογία, διαδραστικότητα και βιώσιμη κινητικότητα.

  • 15/12/2020

Και τώρα η νέα γενιά smart EQ  fortwo coupe, cabrio και forfour έρχεται για να δώσει συνέχεια σε αυτό το success story με τη νέα εποχή smart που είναι αποκλειστικά ηλεκτρική! Τα smart EQ εξακολουθούν να δημιουργούνται γύρω από τον διάσημο κλωβό tridion o οποίος διακρίνεται για την άριστη δομική του συμπεριφορά και την υψηλή ακαμψία που σημαίνει σταθερότητα στην οδήγηση αλλά και ασφάλεια.

Με αισθητικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις εκδόσεις fortwo και forfour, τα νέα smart EQ συνεχίζουν να αποτελούν πόλο έλξης με λεπτομέρειες γνήσια smart όπως είναι οι αναλογίες και οι γραμμές του αμαξώματος αλλά και με upgrade τις νέες ζάντες 15 ή 16 ιντσών, στις πινελιές των φωτιστικών σωμάτων και με τη μοναδική ικανότητα εξατομίκευσης ανάμεσα σε χιλιάδες συνδυασμούς χρωμάτων και μοτίβων του αμαξώματος και του εσωτερικού.

Το εσωτερικό σε υποδέχεται με ένα μοναδικά φωτεινό, νεανικό και απόλυτα χρηστικό σαλόνι με πολλούς χώρους για μικροαντικείμενα και την ποιότητα που περιμένεις από ένα smart. Στο δε smart EQ cabrio έχεις σαν bonus την αίσθηση ενός ανοιχτού αυτοκινήτου, ενώ με το 5θυρο smart EQ forfour, η ευρυχωρία, η πρακτικότητα και η ευελιξία είναι απλά ασυναγώνιστες.

Τα smart EQ όμως έχουν και τη μοναδική ικανότητα να συνδυάσουν την προηγμένη τεχνολογία με την απλότητα σε όλα τα επίπεδα με απλό και κατανοητό user interface κι αυτό με απαράμιλλη ευελιξία. Τα smart EQ fortwo με μήκος 2,69 μέτρα και κύκλο στροφής στα 6,95 μέτρα είναι η απόλυτη λύση για κάθε urban junkie. Το smart EQ forfour από την άλλη με μήκος 3,49 μέτρα και κύκλο στροφής 8,65 μέτρα δε θα συναντήσει κανένα εμπόδιο εντός των τειχών.

Ζωή στα smart EQ δίνει ένας σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 82 ίππων και ροπής 160 Nm στους πίσω τροχούς. Η ένταση της επιτάχυνσης σε συνεπαίρνει με την αμεσότητα και τη διάρκειά της, κάνοντας τα τα πιο hot citycars που κυκλοφορούν σήμερα. Η αυτονομία των 159 km (κατά NEDC) είναι ιδανική για τις ανάγκες της πόλης αλλά και για μια κυριακάτικη βόλτα. Παράλληλα όμως το έξυπνο cruise control και το σύστημα πλοήγησης με μοτίβο ημιαυτόνομης οδήγησης κάνει τα smart EQ να φρενάρουν όποτε είναι δυνατό για ανάκτηση ενέργειας μέσω της πέδησης.

 Όμως και η φόρτιση είναι «παιχνιδάκι». Εάν φορτίζεις με τον προαιρετικό φορτιστή 22kW για 40 λεπτά σε wallbox ή σταθμό φόρτισης, αυξάνεις τη στάθμη φόρτισης από 10% σε 80% σε μόλις 40 λεπτά. Με φορτιστή 4,6kW χρειάζονται λιγότερες από 3,5 ώρες, ενώ μια απλή οικιακή πρίζα δίνει ζωή στα smart EQ σε μόλις 6 ώρες.

Υψηλή αλλά απόλυτα εύκολη και κατανοητή τεχνολογία, βιωσιμότητα και διαχρονικά trendy σχεδίαση κάνουν τα smart EQ fortwo coupe και cabrio και smart EQ forfour μια επιλογή που είναι attitude. Με ελάχιστο όφελος 7.000€ για το smart EQ fortwo (συμπεριλαμβανόμενης της κρατικής επιδότησης «Κινούμαι ηλεκτρικά»), εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης για το απόλυτο mobile icon, τα νέα smart eq σε προσκαλούν με τον τρόπο τους σε μια νέα εποχή όπου η ηλεκτροκίνηση θα είναι η νέα πραγματικότητα. Το λέει άλλωστε και η ίδια η εταιρία: “we are all electric”.