Σοκ! Σκοτώθηκε ο Ken Block οδηγώντας το snowmobile του


Με post που ανέβηκε στα social media των Hoonigans έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός οδηγός αγώνων έχασε τη ζωή του σε ηλικία 55 ετών.

  • 3/1/2023

«Με βαθύτατη λύπη σάς ενημερώνουμε ότι ο Ken Block σκοτώθηκε σήμερα μετά από δυστύχημα με snowmobile. Ο Ken υπήρξε οραματιστής, πρωτοπόρος και πρότυπο. Και το πιο σημαντικό, πατέρας και σύζυγος. Θα μας λείψει απίστευτα. Σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που θρηνούν».

Αυτές ήταν οι λέξεις που ανέβηκαν στα social media των Hoonigans μέσα από τις οποίες έγινε γνωστό ότι κόπηκε το νήμα της ζωής του Ken Block σε ηλικία 55 ετών.

Πριν από μερικές ώρες στη Facebook σελίδα του γραφείου του Σερίφη στο Wasatch County έγινε γνωστό ότι δέχθηκαν κλήση για ατύχημα που είχε συμβεί με snowbobile στην περιοχή του Mill Hollow.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο και εκεί διαπίστωσαν ότι ο Ken Block, ενώ οδηγούσε το snowmobile σε μία απότομη πλαγιά, έχασε τον έλεγχο, το όχημα ανασηκώθηκε και προσγειώθηκε πάνω του με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία.

Όπως έγινε γνωστό ο Ken Block ταξίδεψε στο βουνό μαζί με μια ομάδα φίλων, ωστόσο τη στιγμή που συνέβη το μοιραίο ήταν μόνος.

Η απώλεια του Ken Block είναι ασύλληπτη αφού δεν ήταν απλά ένας οδηγός αγώνων αλλά μία μορφή που άλλαξε την κουλτούρα της αυτοκίνησης και αυτό γίνεται αμέσως αντιληπτό με μια γρήγορη ματιά σε όλα αυτά που έχει πετύχει στην τεράστια διαδρομή του. 

Έχοντας ιδρύσει την επιτυχημένη εταιρεία παπουτσιών DC ο Ken, επηρεασμένος από τον κολλητό του Travis Pastrana, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στους αγώνες αυτοκινήτου. Τότε ήταν σχεδόν 40 ετών ωστόσο μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να ξεδιπλώσει το σπάνιο ταλέντο του και να βρεθεί μέσα στο top10 της κατηγορίας του. 

Την ίδια στιγμή και αφού είχε ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του στα X Games, συμμετείχε σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Top Gear και το Stunt Junkies όπου έκανε αυτό που ήξερε καλά: να παίρνει στα χέρια του το τιμόνι γρήγορων αυτοκινήτων και να τα οδηγεί στα όρια.

Η κίνηση όμως που του άλλαξε τη ζωή και εκτόξευσε τη φήμη του σε δυσθεώρητα ύψη ήταν όταν ξεκίνησε τη διάσημη σειρά επεισοδίων Gymkhana. Μέσα από αυτή κατάφερε να «παντρέψει» διαφορετικές αυτοκινητιστικές κουλτούρες, παρουσιάζοντας παράλληλα στους νέους οδηγούς θρυλικά μοντέλα του παρελθόντος.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Ken Block έμπαινε στο αυτοκίνητο, γινόταν ένα με αυτό και κατάφερνε να το απογειώσει ήταν μοναδικός. Μοναδική ήταν επίσης και η χαρά που βίωνε μέσα από αυτή την εμπειρία. Μία χαρά που ήθελε και κατάφερνε να μοιραστεί με τα εκατομμύρια των πιστών θεατών του.

O Ken Block έζησε τη ζωή του αδέσμευτος, κινούμενος στη... λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας. Κατάφερε να ανταποκριθεί επιτυχημένα σε διαφορετικούς ρόλους, όπως αυτόν του οικογενειάρχη, του επιχειρηματία και του οδηγού.

Πίσω του αφήνει τη σύζυγό του Lucy και τα τρία τους παιδιά.