Σοκαριστικό ατύχημα δείχνει πόσο ασφαλή έχουν γίνει τα αυτοκίνητα (Video)


Ο οδηγός μάλλον αποκοιμήθηκε με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να πέσει πάνω στην είσοδο ενός τούνελ, να απογειωθεί και να καταλήξει στην άσφαλτο ως μια άμορφη μάζα μετάλλων.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/12/2018

Το video που παραθέτουμε έχει αρκετές αναγνώσεις και κάποια διδάγματα,, ιδίως τώρα που βρισκόμαστε εν όψει της εορταστικής εξόδου. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό ατύχημα ενός οδηγού ο οποίος αποκοιμήθηκε πάνω στο τιμόνι και ακολούθησαν όσα τρομακτικά βλέπουμε στις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας, σε κάποιον αυτοκινητόδρομο της Σλοβακίας.

Το αυτοκίνητο έπεσε με ορμή πάνω στην είσοδο του τούνελ και στην συνέχεια απογειώθηκε αρκετά μέτρα πάνω από την άσφαλτο και έπεσε με δύναμη στο έδαφος μέσα πλέον στο τούνελ (ευτυχώς για τον οδηγό δεν καρφώθηκε στο βουνό πάνω από το άνοιγμα του τούνελ). Παρά την φοβερή αυτή σύγκρουση, ο οδηγός όπως μαθαίνουμε κατάφερε να επιβιώσει και μάλιστα χωρίς κάποια πολύ σοβαρά τραύματα.

Το συγκεκριμένο σοκαριστικό ατύχημα ξαναφέρνει στην επιφάνεια έναν από τους χειρότερους εχθρούς του οδηγού, τη νύστα. Πρόκειται για την πιο ύπουλη κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα, ενώ επειδή δεν μπορεί να αναγνωριστεί εκ των υστέρων, τις περισσότερες φορές δεν καταγράφεται ως αιτία της καταστροφής. Χρειάζεται προσσοχή και επίγνωση του κινδύνου ώστε ο οδηγός να πάρει την απόφαση να σταματήσει σε ένα πάρκινγκ να ξεκουραστεί, παρά να θεωρήσει τον εαυτό του ικανό να συνεχίσει και να βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη (και χωρίς να το καταλάβει) στην κατάσταση που βλέπουμε στο video.

To δεύτερο "ηθικό δίδαγμα" είναι ότι τα σημερινά αυτοκίνητα έχουν γίνει τόσο ασφαλή που μπορεί κάποιος να επιβιώσει από μία τόσο καταστροφική σύγκρουση. Όπως βλέπουμε η άμορφη μάζα που βρίσκεται στο έδαφος (πρόκειται μάλλον για μία Χ1 της BMW) αν και δεν θυμίζει σε τίποτα αυτοκίνητο, κατάφερε να διατηρήσει τον χώρο των επιβατών αλώβητο και να σώσει την ζωή του οδηγού του. Για κάποιους υπάρχει και ο παράγοντας τύχη, όμως η απτή αλήθεια είναι ότι τα αυτοκίνητα που οδηγούμε σήμερα μπορούν να μας βγάλουν ζωντανούς από τόσο ακραίες καταστάσεις.