Sold out με το… καλημέρα για την ηλεκτροκίνητη Porsche Taycan


Έναν ευχάριστο πονοκέφαλο καλούνται να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι της Porsche, καθώς σύμφωνα με τον αριθμό των προπαραγγελιών της Taycan, η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση της γερμανικής φίρμας πρόκειται να γίνει… ανάρπαστη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/12/2018

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από το στρατόπεδο της Porsche, καθώς το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο τετράτροχο της γερμανικής φίρμας γνωρίζει ανέλπιστη επιτυχία πριν ακόμα ξεκινήσει επισήμως την εμπορική πορεία του.

Ο λόγος για την πολυαναμενόμενη  Porsche Taycan, οι προπαραγγελίες της οποίας έχουν ήδη ξεπεράσει τον αριθμό των οχημάτων που θα παραχθούν  το 2019.

Είδηση για το επικείμενο sold out της ηλεκτροκίνητης Porsche ήρθε από το στόμα του επικεφαλής της Porsche στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Klaus Zellmer, ο οποίος δήλωσε ότι αν όλες οι προπαραγγελίες του αυτοκινήτου μετατραπούν σε πωλήσεις, τότε τα διαθέσιμα οχήματα μέσα στην επόμενη χρονιά θα εξαντληθούν.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που αποκάλυψε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι ότι η πλειοψηφία εκείνων που επιλέγουν την Taycan προέρχονται από άλλες φίρμες και δη από την Tesla.

Μάλιστα, ο Klaus Zellmer δεν δίστασε να απαντήσει και για τον  εσωτερικό ανταγωνισμό που στο μέλλον πρόκειται αντιμετωπίσει η Taycan (βλέπε Audi e-tron GT), υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν η Porsche και η Audi έχουν μοιραστεί πλατφόρμες χωρίς να μπορεί ωστόσο να αμφισβητήσει κανείς ότι το τελικό προϊόν είναι τελείως διαφορετικό.