Σπορτίβ στοιχεία για το Toyota Prius


Το Prius είναι γνωστό για τον υβριδικό χαρακτήρα του, την οικονομία καυσίμου και την μικρότερη δυνατή εκπομπή ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα. Ωστόσο, δέχτηκε την περιποίηση του τμήματος Toyota Racing Development.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/12/2018

Προφανώς και το Prius δεν πρόκειται να αλλάξει και να μετατραπεί σε σπορτίβ όχημα, ούτε και να δημιουργηθεί μια έκδοσή του που να δικαιούται αυτόν τον χαρακτηρισμό. Απλώς, οι άνθρωποι του τμήματος «TRD» («Toyota Racing Development») δημιούργησαν κάποια στοιχεία που να κάνουν το γνωστό μοντέλο να δείχνει πιο ενδιαφέρον αισθητικά.

Οι προσθήκες στο αμάξωμα αφορούν στη μάσκα, στο πίσω μέρος του καθώς και στον στον πίσω προφυλακτήρα, όπου έχει διαμορφωθεί αεροδυναμικός διαχύτης. Στο καινούργιο εξοπλιστικό πακέτο (περί αυτού πρόκειται, ουσιαστικά), περιλαμβάνονται επίσης νέας σχεδίασης ζάντες ελαφρού κράματος διάστασης μεταξύ 15-18 in, προσθήκες με το λογότυπο «TRD» στον προφυλακτήρα και στο μέρος των εξωτερικών χειρολαβών των θυρών, όπως και στο κατώφλι του χώρου αποσκευών. Όλα τα επιπλέον στοιχεία έχουν δημιουργηθεί έπειτα από δοκιμές σε αεροδυναμική σήραγγα και σκοπεύουν στην καλύτερη ροή του αέρα γύρω από το αμάξωμα.

Πέραν των κοσμητικών αλλαγών, υπάρχουν και ουσιαστικότερες που αφορούν στο «Motion Control Beam», όπως το ονομάζουν στην Toyota, και το οποίο τοποθετείται στην ανάρτηση και στον χώρο του κινητήρα (σημ.: «γέφυρα») για να προσφέρει καλύτερη οδική συμπεριφορά, συγκριτικά με το απλό μοντέλο.