Στα χέρια της κινέζικης Geely η Lotus


Oι Κινέζοι συνεχίζουν την επιθετική τους πολιτική στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε μια προσπάθεια να εισχωρήσουν εκ νέου στην ευρωπαική αγορά με αξιώσεις.

  • 24/5/2017

Η Zhejiang Geely Holding θα αγοράσει 49,9% του μεριδίου της αυτοκινητοβιομηχανίας Proton από το Μαλαισιανό όμιλο DRB-Hicom καθώς και το 51% της βρετανικής Lotus Cars που η Proton διαθέτει. Προσθέτει έτσι στο ενεργητικό της άλλη μια ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία μετά τη Volvo.

"Η Proton θα εξακολουθήσει να έχει την πλειοψηφία με 50,1%" ανέφερε ο δεύτερος υπουργός Οικονομικών της Μαλαισίας, Johari Abdul Ghani, σε συνέντευξη Τύπου. Η διαδικασία εξεύρεσης ξένου στρατηγικού επενδυτή για την Proton ξεκίνησε πέρυσι και περιελάμβανε 15 παγκόσμιους ηγέτες της αγοράς. Στο τέλος οι υποψήφιοι, εκτός από την Geely, ήταν τρεις: η Peugeot PSA, η Renault και η Suzuki Motor.

O Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Geely, Daniel Donghui Li, δήλωσε ότι η εταιρία του στοχεύει να «αποδεσμεύσει όλη τη δύναμη των αυτοκινήτων της Lotus. «Η Geely θα φέρει τη Lotus σε μια νέα φάση ανάπτυξης, επεκτείνοντας και επιταχύνοντας την κυκλοφορία νέων προϊόντων και τεχνολογιών»,δήλωσε.

Τα Lotus φημίζονται για την ελαφριά τεχνολογία πλαισίου τους και θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Geely στην τήρηση των αυστηρών κανονισμών οικονομίας καυσίμου που θα τεθούν σε λειτουργία μέσα στα επόμενα χρόνια.