Stance Wars: Η μεγάλη γιορτή των «βελτιωμένων» αυτοκινήτων - Δείτε τις πιο περίεργες μετατροπές (video)


Ο απόλυτος διαγωνισμός stance cars στις ΗΠΑ προσέφερε εντυπωσιακό θέαμα, με τις ακραίες δημιουργίες να κλέβουν την παράσταση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Woyshnis Media - YouTube
  • 7/11/2023

Τα stance cars είναι μια κατηγορία οχημάτων που έχει αρκετά μεγάλο κοινό, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ιαπωνία, αλλά φυσικά και στις ΗΠΑ. Χαρακτηρίζονται από το ακραίο χαμήλωμα της ανάρτησης, τα φαρδιά, «φουσκωμένα» φτερά και το αρνητικό camber των τροχών.

Οποιοδήποτε όχημα μπορεί να μετατραπεί σε stance car, από ηλεκτρικά μέχρι θερμικά, από supercars μέχρι θηριώδη off-roaders και από pickup μέχρι van. Βέβαια, τα sedan και τα hatchback είναι εκείνα που κυριαρχούν.

Κάθε χρόνο, λαμβάνει χώρα ένας διαγωνισμός που ονομάζεται Stance Wars, στον οποίο τα πιο ακραία δημιουργήματα παρουσιάζονται από τους ιδιοκτήτες τους, με την ελπίδα να κερδίσουν μια διάκριση σε κάποια από τις κατηγορίες. Για το 2023, το Seattle των ΗΠΑ ήταν εκείνο που φιλοξένησε τη διοργάνωση, με εκατοντάδες «πειραγμένα» οχήματα να δηλώνουν συμμετοχή.

Οι κατηγορίες στις οποίες μπορούσε κανείς να διαγωνιστεί ήταν για το καλύτερο ευρωπαϊκό, ιαπωνικό, κορεάτικο ή αμερικανικό όχημα, ενώ υπήρχαν και πιο εξειδικευμένοι τομείς, όπως για παράδειγμα η καλύτερη τοποθέτηση τροχών, η καλύτερη λειτουργία, κ.α..

Ο γνωστός YouTuber Woyshnis Media, κατέγραψε με τον φακό του τη «γιορτή» των stance cars στο Seattle, παρουσιάζοντας μερικές από τις πιο εντυπωσιακές συμμετοχές. Ανάμεσα σε αυτές ήταν αρκετά Subaru STi ένα κατακόκκινο Mazda MX-5, ενώ το παρών έδωσαν και πολλοί εκπρόσωποι της αμερικανικής αγοράς, όπως για παράδειγμα τα Ford MustangChevy Corvette και Camaro.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το πραγματικό Tokyo Drift – Η μυστική συνάντηση των petrolhead της JDM (video)

Μεγάλη παρέλαση supercars: Απολαύστε τα και ακούστε τους κινητήρες να «βρυχώνται» (video)

Στη Σιγκαπούρη η αγορά αυτοκινήτου ξεκινά από τα 80.000 δολ., ακόμα και για ένα Dacia Duster (video)