Αυτό είναι το πραγματικό Tokyo Drift – Η μυστική συνάντηση των petrolhead της JDM (video)


Δείτε το video-αφιέρωμα στο ιαπωνικό car-meet που γίνεται σε υπόγειο πάρκινγκ του Τόκιο, μένει κρυφό σαν επτασφράγιστο μυστικό και οι καλεσμένοι είναι... ένας και ένας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HAGERTY - YouTube
  • 19/3/2023

Όλοι οι petrolheads που σέβονται τον εαυτό τους έχουν δει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους τη διάσημη σκηνή από το The Fast & The Furious: Tokyo Drift, με το γνωστό τραγούδι που δε χρειάζεται υπενθύμιση, όπου ο Sean και ο Twinkie καταφτάνουν στο πρώτο car meet του Sean στο Τόκιο. Δυνατή μουσική, «φτιαγμένα» JDM αυτοκίνητα, κάθε λάτρης της αυτοκίνησης θα ήθελε να βρεθεί σε μία τέτοια συνάντηση.

Παρόλο που η ταινία βασίζεται σε φανταστικά γεγονότα και χαρακτήρες, η ατμόσφαιρα που περνά μέσα από τη μεγάλη οθόνη δεν απέχει και πολύ από ένα πραγματικό car meet στους δρόμους του Τόκιο. Σε μία τέτοια συνάντηση βρέθηκε η ομάδα του καναλιού Hagerty στο YouTube, με τον Larry Chen, γνωστό φωτογράφο αυτοκινήτων, να μας βάζει στον κόσμο των όχι-και-τόσο-μυστικών μυστικών συναντήσεων, στα υπόγεια πάρκινγκ της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Το συγκεκριμένο car meet έλαβε χώρα ακριβώς μετά το τέλος των εκδηλώσεων που φιλοξένησε το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί κατά του Covid-19 άρθηκαν, τα σύνορα άνοιξαν για όλους τους πολίτες τρίτων χωρών, κι έτσι μετά από μία τρίχρονη διακοπή εξαιτίας της πανδημίας, η λαμπερή έκθεση άνοιξε τις πόρτες της ξανά στο κοινό.

Λίγοι είναι οι κανόνες που περιβάλλουν τα εν λόγω car meets, ή μάλλον μόνο ένας: «Μην το διαρεύσετε στα social media.» Φυσικά κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει σε μία τέτοια συνάντηση, πόσος κόσμος ή πόσα και ποια αυτοκίνητα θα δώσουν το παρόν, με μοναδικό στοιχείο την τοποθεσία του meeting, η οποία μάλιστα αποκαλύφθηκε στους προσκεκλημένους τη μέρα της συνάντησης, προκειμένου να παραμείνει όσο κρυφή γίνεται. Η συνάντηση έγινε σε έναν υπόγειο χώρο στάθμευσης στην περιοχή Tokyo Bay Area, η οποία είναι μία από τις πιο ήσυχες περιοχές της πόλης.

Περίπου 70 αυτοκίνητα έδωσαν το παρόν, με μερικά τροποποιημένα RX-7, αμέτρητα Nissan R34 GT-R, ένα εκ των οποίων ήταν μάλιστα η ρέπλικα του εμβληματικού R34 του Paul Walker από τη δεύτερη ταινία του franchise, 2 Fast 2 Furious. Και η πασίγνωστη ομάδα Anija βρέθηκε στο Τόκιο για τη συνάντηση, φέρνοντας μία πορτοκαλί Lamborghini Diablo και μία καταπράσινη Murcielago, αποτελώντας μάλιστα τα μοναδικά supercars της βραδιάς.

Φυσικά, από το «πάρτι» δεν έλειψαν και αυτοκίνητα εκτός JDM, με μία αρκετά εκτενή συλλογή από RWB Porsche να εμφανίζεται, μαζί με μία ειδικά τροποποιημένη Porsche 930 Turbo Slant Nose, η οποία έφερε φώτα που είχαν τροποποιηθεί έτσι ώστε να μοιάζουν με αυτά της Ferrari F40. Και τα γερμανικά μοντέλα είχαν την τιμητική τους, με αρκετές BMW και δύο Mercedes 190e 2.5 16 Evo II, οι οποίες τράβηξαν τα βλέμματα.

Την εμφάνισή τους έκαναν και μοντέλα που παρουσιάστηκαν σε προηγούμενες εκθέσεις αυτοκινήτου στην Ιαπωνία, όπως για παράδειγμα το Pandem R35 GT-R και η εξαιρετικά τροποποιημένη NSX.  

Δείτε το video: