Στη Σιγκαπούρη η αγορά νέου αυτοκινήτου ξεκινά από τα 55.000€, ακόμα και για το Dacia Sandero (video)


Ο γνωστός φωτογράφος Larry Chen επισκέφθηκε τη Σιγκαπούρη και μέσα από ένα αποκαλυπτικό video παρουσιάζει τα εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση σε όσους θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους αυτοκίνητο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HAGERTY - YouTube
  • 2/5/2024

Αν η αγορά νέου αυτοκινήτου είναι άπιαστο όνειρο για μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, βλέποντας το παρακάτω video θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν χώρες όπου τα δεδομένα είναι πολύ χειρότερα.

Η αναφορά γίνεται για τη Σιγκαπούρη, την οποία επισκέφτηκε πριν από μερικούς μήνες ο γνωστός φωτογράφος, YouTuber και «τρελός» με τα αυτοκίνητα, Larry Chen, μαζί με την ομάδα του καναλιού Hagerty, προκειμένου να ρίξουν φως στις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσει ένας οδηγός για να καταφέρει να οδηγήσει αυτοκίνητο στους δρόμους της χώρας.

«Η άποψη που επικρατεί ανάμεσα στους fans της αυτοκίνησης στη Σιγκαπούρη είναι ότι η κυβέρνηση μάλλον δε θέλει να έχουν αυτοκίνητα. Αυτό είναι προφανές, αφού για να έχει κάποιος το δικαίωμα να έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο και να το οδηγεί στους δρόμους, πρέπει να κατέχει ένα πιστοποιητικό που ονομάζεται Certificate of Entitlement (Πιστοποιητικό Δικαιώματος),» εξηγεί ο Chen στο video.

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης επέβαλε αυτόν τον φόρο για να περιορίσει τον αριθμό των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους, αφού πρόκειται για μια πολύ μικρή σε έκταση χώρα. Έτσι, κάθε οδηγός οφείλει να καταβάλει το ποσό των 80.000 δολαρίων Σιγκαπούρης που σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία αντιστοιχεί περίπου σε 55.000 ευρώ, προκειμένου να λάβει το εν λόγω πιστοποιητικό, ώστε να μπορεί να καταχωρήσει και να είναι κάτοχος ενός αυτοκινήτου.

Φυσικά, αυτό δε σχετίζεται με το κόστος του αυτοκινήτου. Θα μπορούσε να είναι ένα Dacia Sandero, ή μία Rolls-Royce Phantom. Ένα Toyota Corolla ή μια Lamborghini Revuelto. Ο φόρος που καλείται να πληρώσει κάθε οδηγός παραμένει ο ίδιος και μάλιστα η διαδικασία δεν ολοκληρώνεται εκεί.

Ο οδηγός πρέπει να καταβάλει το εν λόγω ποσό κάθε 10 χρόνια, για την ανανέωση του πιστοποιητικού, η οποία είναι υποχρεωτική. «Αν δεν πληρώσεις, τότε το αυτοκίνητο είτε καταστρέφεται, είτε πρέπει να το πουλήσεις εκτός χώρας τόνισε ο Chen. Αυτό εξηγεί γιατί τόσα πολλά οχήματα που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και έχουν προέλευση από τη Σιγκαπούρη, καταλήγουν να πωλούνται σε ξένες αγορές, όπως αυτές της Αυστραλίας και της Ν. Ζηλανδίας.

Δείτε περισσότερα στο αποκαλυπτικό οδοιπορικό του Larry Chen...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Bugatti Chiron Super Sport γίνεται «Κόκκινος Δράκος» και ταξιδεύει στη Σιγκαπούρη

Το Honda Civic Type R μπήκε στο Nurburgring και έσπασε τα χρονόμετρα (videos)

Οι νέες εγκαταστάσεις της Toyota στην Ιαπωνία θυμίζουν Nurburgring! (photos)