Στάχτη 230 κλασικές μοτοσικλέτες στο ψηλότερο μουσείο του κόσμου (Video)


Βρισκόταν σε υψόμετρο 2.200 μέτρων και φιλοξενούσε 230 ιστορικές μοτοσικλέτες. Ο λόγος για το Top Mountain Motorcycle Museum το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά.

  • 20/1/2021

Το τελευταίο πράγμα που περιμένεις να συναντήσεις σε υψόμετρο 2.200 μέτρων είναι ένα μουσείο και μάλιστα κλασικών μοτοσικλετών. Το Top Mountain Motorcycle Museum αποτελούσε ένα μικρό διαμάντι καλά κρυμμένο στις αυστριακές Άλπεις, μια μικρή όαση για τους λάτρεις των δύο και των τεσσάρων τροχών η οποία πλέον ανήκει στο παρελθόν.

Μια πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας διερευνώνται, κατέστρεψε ολοσχερώς το ψηλότερο μουσείο του πλανήτη και μαζί με αυτό και τα εκθέματά του. Οι 230 μοτοσικλέτες που φιλοξενούσε έγιναν στάχτη και μαζί με αυτές χάθηκε μια σπάνια δίτροχη κληρονομιά.

Το μουσείο που μετρούσε μόλις τέσσερα χρόνια ζωής, παρέμενε κλειστό εξαιτίας του ξεσπάσματος της πανδημίας το Κορωνοϊού, γεγονός που βοήθησε σημαντικά στον να μην υπάρξουν θύματα ή τραυματίες.

Ο ένας και μοναδικός άνθρωπος που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο μουσείο το εγκατέλειψε έγκαιρα, χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή του.

Πέρα από τις 230 μοτοσικλέτες, το Top Mountain Motorcycle Museum φιλοξενούσε και μερικά εξίσου σπάνια αυτοκίνητα, όπως η Alfa Romeo 8C 2300 Monza.

Και ενώ υπό άλλες συνθήκες θα είμασταν απολύτως βέβαιοι για την αποκατάσταση των ζημιών, στην περίπτωση του συγκεκριμένου μουσείου και των μοναδικών εκθεμάτων του, θα πρέπει να φανούμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον τους.