Stellantis: Κέρδη 5,9 δισ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2021


Ο όμιλος Stellantis κατέγραψε ρεκόρ περιθώριου κέρδους για το διάστημα Ιανουάριος-Ιούνιος 2021, παρά τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς και τη συρρίκνωση της παραγωγής.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ, ΦΩΤ: STELLANTIS
  • 4/8/2021

Το πρώτο εξάμηνο του 2021 κύλησε καλύτερα από ό,τι προέβλεπαν οι άνθρωπο της Stellantis για τη νεότευκτη σύμπραξη ανάμεσα σε PSA Group και FCA.

Οι σαφείς ελλείψεις σε ημιαγωγούς (ένα ζήτημα που ταλανίζει σύσσωμο τον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας), οδήγησαν τη Stellantis στην παραγωγή 700.000 λιγότερων μονάδων, σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Ακόμα κι έτσι, όμως, ο νέος όμιλος σημείωσε έσοδα της τάξης των 75 δισ. ευρώ (αύξηση της τάξης του 46%), με περιθώριο κέρδους που αγγίζει τα 5,9 δισ. ευρώ, που αποτελεί και νέο ρεκόρ.

Οι παραδόσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 44% στις 3,2 εκ. μονάδες.

Ο CEO Carlos Tavares σχολίασε σχετικά:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζόμενους στη Stellantis για την τρομερή αφοσίωση που επέδειξαν στις λειτουργίες και την πραγμάτωση των συμπράξεων που έχουν επιτρέψει στην εταιρεία να παρουσιάσει τόσο δυνατή οικονομική εικόνα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

«Παράλληλα, η εταιρεία έκανε σημαντικά βήματα πρόοδου στην ηλεκτροκίνηση και την ανάπτυξη λογισμικού, που είναι πυλώνες της στρατηγικής που έχει χαράξει.»