Στενές επαφές τρίτου τύπου με το νέο KIA Sportage (Video)


Το νέο KIA Sportage βρίσκεται προ των πυλών με τις δημόσιες εμφανίσεις του να πυκνώνουν και να προσφέρουν μια κλεφτή ματιά στον αθέατο, για την ώρα, σχεδιαστικό κόσμο του.

  • 1/4/2021

Η στιγμή που η KIA θα υποδεχθεί τη νέα γενιά του Sportage δεν είναι πολύ μακριά. Το alter ego του Hyundai Tucson έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του, δίνοντας την ευκαιρία στους… αδιάκριτους οπαδούς του να περιεργαστούν τις λεπτομέρειές του.

Ως γνωστόν, το νέο KIA Sportage πρόκειται να ακολουθήσει έναν άκρως αιχμηρό σχεδιασμό, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δώσει συνέχεια στην παράδοση που θέλει τις προτάσεις τις κορεατικής φίρμας να ξεχωρίζουν στην άσφαλτο.

Κρίνοντας απ’ όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, τη διαφορά θα κάνει το ρύγχος του αυτοκινήτου και ειδικότερο η διάταξη/σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων.

Το δικό της ρόλο θα παίξει όπως είναι φυσικά και η κεντρική εισαγωγή αέρα, η οποία θα καταλαμβάνει και το μεγαλύτερο τμήμα του ρύγχους.

Κατά τα λοιπά, οι διαστάσεις θα είναι παραπλήσιες με εκείνες του νέου Hyundai Tucson ενώ ομοιότητες θα παρουσιάζουν και τα μηχανικά μέρη.

Τα ήπια υβριδικά σύνολα βενζίνης και diesel του 1,6 λίτρου θα αποτελέσουν τον κορμό της γκάμας του, η οποία θα απαρτίζεται από δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Οι πλήρως υβριδικές εκδόσεις του νέο KIA Sportage θα τοποθετηθούν, αντιθέτως, στην κορυφή της πυραμίδας φτάνοντας σε απόδοση τους 230 ίππους.

Το νέο KIA Sportage αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, φιλοδοξώντας να αποτελέσει μια ιδιαίτερα δυναμική επιλογή σε μια κατηγορία αυτοκινήτων που δεν φημίζεται για την προοδευτικότητά της.