Στέρεψε από chip και η Daimler. Αναστέλλει την παραγωγή


Η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση chips που προκλήθηκε σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας, αναγκάζει εταιρείες όπως η Daimler να κλείσουν για μία εβδομάδα.

  • 26/4/2021

Η έλλειψη των chips σε παγκόσμιο επίπεδο δεν φαίνεται να φτάνει σε ένα τέλος σύντομα και το τελευταίο μεγάλο όνομα που αναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία του για κάποιο διάστημα είναι η Daimler. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως δύο από τα εργοστάσιά της στη Γερμανία σταματούν τη δραστηριότητά τους για μία εβδομάδα, αφού 18.500 περίπου υπάλληλοί της έχουν μειωμένο αντικείμενο εργασίας.

Η παραγωγή αυτοκινήτων στις εγκαταστάσεις του Bremen και Rastatt έχει ανασταλεί από τις 23 Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου, που αναμένεται να επανεκινήσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η  Daimler δηλώνει πως η απόφαση αυτή, δεν θα επηρεάσει σημαντικά τα projects της.

Εξηγεί επίσης ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε όλο αυτό το πράγμα θα επιστρέψει στο κανονικό, καθώς η έλλειψη των chips είναι κάτι που ανησυχεί τους πάντες στη βιομηχανία. Η μεγάλη αύξηση για ηλεκτρονικά, προκλήθηκε λόγω της διεθνούς κρίσης της πανδημίας που ξεκίνησε από τις αρχές του 2020.

Με πολύ κόσμο να έχει μετατρέψει το σπίτι του σε γραφείο και να χρησιμοποιεί περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν, ηλεκτρονικές συσκευές όπως PCs, laptops, smartphones, tablets και άλλα, είχε ως συνέπεια την αύξηση των παραγγελιών σε chips από τα εργοστάσια.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές chips λειτουργούν στο 100%, αλλά και πάλι δεν μπορούν να καλύψουν όλη τη ζήτηση που υπάρχει σήμερα. Εταιρείες όπως η Intel, ανακοίνωσε πως ξεκινά την κατασκευή chips αποκλειστικά για την αυτοκινητοβιομηχανία και θα είναι έτοιμη για την παραγωγή του σε 9 μήνες περίπου.