Στη «φάκα» της τροχαίας οδηγός που έτρεχε με 250 km/h στην εθνική – Δείτε το video


Το video προέρχεται από το εσωτερικό περιπολικών που διαθέτουν ραντάρ και καταγράφουν τους οδηγούς που παραβιάζουν τα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας.

  • 6/12/2023

Ένα video με εικόνες που οι οδηγοί βλέπουν συχνά στους ελληνικούς δρόμους, δημοσίευσε στα προσωπικά του social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου.

Το video προέρχεται από την καμπίνα αυτοκινήτων της τροχαίας που έχουν εφοδιαστεί με ραντάρ ταχύτητας και καταγράφουν εν κινήσει τους οδηγούς που παραβιάζουν τα επιτρεπόμενα όρια, θέτοντας σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια.

Οι σκηνές προέρχονται από διαφορετικούς οδικούς άξονες. Στην αρχή βλέπουμε εικόνες από τα νότια προάστια της Αττικής όπως την Ποσειδώνος και τη Βουλιαγμένης, στη συνέχεια τα πλάνα είναι από τη Λ. Συγγρού, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έρχεται λίγο πριν το κλείσιμο του video όπου το ραντάρ πιάνει... στα πράσα οδηγό που κινείται με 251 km/h στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

«Η οδική ασφάλεια είναι δείκτης σεβασμού στη ζωή και η τήρηση του ΚΟΚ μέτρο του σεβασμού στον συνάνθρωπό μας. Η @hellenicpolice πραγματοποιεί συνεχείς και ενδελεχείς ελέγχους, με σκοπό την προστασία οδηγών και πεζών. Σε πρόσφατους ελέγχους εντοπίστηκε οδηγός να κινείται με ταχύτητα 250 χλμ/ώρα. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. Οι προβλεπόμενες κυρώσεις επιβλήθηκαν και στους υπόλοιπους παραβάτες. Η ρητή εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. είναι αυτή της μηδενικής ανοχής στην παραβίαση του ΚΟΚ και σε κάθε μορφή παραβατικότητας. Οι έλεγχοι αυξάνονται συνεχώς και ομοίως και οι βεβαιωμένες παραβάσεις», ήταν το σχόλιο του υπουργού. 

Στα σχόλια, ωστόσο, οι χρήστες δεν είδαν θετικά τη συγκεκριμένη ανάρτηση αφού η πλειοψηφία μίλησε για αισθητή απουσία της τροχαίας από τους δρόμους, με αποτέλεσμα οι παραβάσεις στον ΚΟΚ να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στους περισσότερους δρόμους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Τροχαία εξοπλίστηκε με νέα ραντάρ στην Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης

Αγανακτισμένος Βέλγος έβαλε ραντάρ ταχύτητας στην αυλή του σπιτιού του!

Σε λειτουργία οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες - Πού έχουν τοποθετηθεί, ποιο είναι το πρόστιμο