Αγανακτισμένος Βέλγος έβαλε ραντάρ ταχύτητας στην αυλή του σπιτιού του!


Έχοντας φτάσει στα όριά του βλέποντας τα οχήματα να παραβιάζουν το όριο ταχύτητας, ο Peter Van der Gucht αποφάσισε να αναλάβει δράση.

  • 17/3/2022

Ένας Βέλγος από την πόλη Stekene έφτασε στα όριά του βλέποντας τα οχήματα να διασχίζουν τον δρόμο έξω από το σπίτι του με υψηλότερη ταχύτητα των 50 km/h που επιτρέπει ο Νόμος. Έτσι αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να βάλει τέλος ή για να είμαστε ακριβείς να περιορίσει αυτό το φαινόμενο, τοποθετώντας στην αυλή του ένα ψεύτικο ραντάρ ταχύτητας.

Στόχος του είναι η fake συσκευή να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε όσους κινούνται γρήγορα με το όχημά τους στον δρόμο και να συμμορφώνονται με τα όρια ταχύτητας. Μάλιστα, για να κάνει πιο πειστικό το «σκηνικό» τοποθέτησε στο εσωτερικό του ραντάρ ένα φλας που μπορεί να ενεργοποιεί ο ίδιος με τηλεχειριστήριο ενώ βρίσκεται στο σπίτι του.

Ο Peter Van der Gucht πριν προχωρήσει την τοποθέτηση του αυτοσχέδιου ραντάρ συμβουλεύτηκε τις Αρχές ώστε να πάρει έγκριση και η πρωτοβουλία του να είναι νόμιμη.

«Υπάρχει όριο ταχύτητας στον συγκεκριμένο δρόμο τα 50 km/h αλλά πολλοί οδηγοί δεν το σέβονται. Έτσι κατέβασα από το internet διάφορες φωτογραφίες από ραντάρ ταχύτητας και ξεκίνησα να δουλεύω πάνω σε αυτές. Ήμουν σε επαφή με τις υπηρεσίες για μεγάλο διάστημα πριν προχωρήσω σε αυτή την ενέργεια. Η Αστυνομία είχε αρχικά τις αμφιβολίες της αλλά στο τέλος παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχε τίποτα το παράνομο», δήλωσε ο εμπνευστής.

Από την μεριά της η Αστυνομία δήλωσε: «Το ραντάρ βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο και όχι σε δημόσιο δρόμο. Αν αυτή η ενέργεια έχει σαν αποτέλεσμα οι οδηγοί να τηρούν τα όρια ταχύτητας τότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».