Στη γραμμή παραγωγής το νέο Toyota Yaris. Στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο!


Το νέο Toyota Yaris κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Toyota Motor Company στα βόρεια της Γαλλίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΤΟΥΟΤΑ
  • 7/7/2020

Μια σημαντική μέρα ήταν η χθεσινή για την Toyota και το εργοστάσιο της στην πόλη Valenciennes όπου ξεκίνησε η γραμμή παραγωγής του νέου Yaris. Στόχος της εταιρίας είναι ένας ετήσιος ρυθμός στις 300.000 αυτοκίνητα, ενώ στο ίδιο εργοστάσιο θα ξεκινήσει από τα μέσα του 2021 και η παραγωγή του Yaris Cross.

Εδώ να πούμε πως το εργοστάσιο στην Γαλλία είναι το τέταρτο που διατηρεί η Toyota στην Ευρώπη και που παράγει μοντέλα πάνω στη πλατφόρμα TNGA. Τα άλλα τρία βρίσκονται στην Τουρκία όπου κατασκευάζεται η Corolla Sedan και το C-HR, στην Βρετανία με παραγωγή των Corolla Hatchback και Corolla Touring Sports και στην Ρωσία όπου βγαίνουν τα RAV4 και Camry.

Το νέο Yaris βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA-B και αποτελεί την κόμπακτ εκδοχή του γνωστού μεταβλητού πλαισίου TNGA. Με μήκος στα 3,94 μέτρα το νέο Yaris θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η γκάμα των κινητήρων του περιλαμβάνει τρικύλινδρα σύνολα στα 1.000 cc και 1.500 cc. Ο τελευταίος αποδίδει 91 PS, ενώ στην υβριδική έκδοση Hybrid Dynamic Force με συνδυασμένη ισχύ στους 116 PS. Το υβριδικό Yaris έχει μέση κατανάλωση 3,7 lt/100 km, εκπομπή 86 g CO2/km, 0-100 km/h σε 10,5 sec και τελική 175 km/h.

Διαβάστε ακόμα:

Νέο Toyota Yaris: Οι τιμές πώλησης και οι εξοπλιστικές εκδόσεις στην Ελλάδα

To Toyota Yaris απέθανε. Ζήτω το Toyota Yaris!