Στη McLaren Speedtail ακόμα και τα σήματα θα είναι μοναδικά


Εξατομίκευση και στα σήματα. Αυτό προσφέρει μεταξύ άλλων η McLaren για το νέο top μοντέλο της, τη Speedtail.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/10/2018

Η νέα σούπερ McLaren, η Speedtail θα κατασκευαστεί μόλις 106 φορές -το νούμερο είναι αυτό γιατί τόσες ήταν και οι μονάδες της θρυλικής προκατόχου της, της F1, που έχουν κατασκευαστεί- και θα κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Προ φόρων φυσικά.

Και επειδή στη συγκεκριμένη κατηγορίας η παραγωγή είναι μικρή, η τιμή υψηλή και ο ανταγωνισμός σκληρός η επιτυχία έρχεται και μέσω του exclusivity. Μέσω και των προγραμμάτων εξατομίκευσης με αποτέλεσμα οι ιθύνοντες της βρετανικής εταιρείας να είναι βέβαιοι πως δεν πρόκειται να υπάρχουν δύο ίδιες Speedtail. Ούτε καν παραπλήσιες.

Από κει και πέρα ο στόχος της McLaren είναι να είναι κορυφαία σε όλους τους τομείς, ενώ όταν λέει όλους εννοεί ακόμα και τα σήματα που θα είναι τοποθετημένα στο εμπρός και το πίσω μέρος της τριθέσιας Speedtail -ο οδηγός θα κάθεται στο κέντρο όπως στην F1.

Έτσι λοιπόν δίνει τη δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές αντί για τα συνηθισμένα σήματα από αλουμίνιο να παραγγείλει άλλα από λευκόχρυσο και ανθρακόνημα, τα οποία θα κατασκευάζει το φημισμένο χρυσοχοείο Vaughtons στο Bermingham. Επειδή όμως τα δύο σπέσιαλ σήματα προσθέτουν 100 γραμμάρια στο βάρος του αυτοκινήτου, μπορεί κανείς να θέλει τα σήματα απλά να είναι βαμμένα και να μην ζυγίζουν ούτε γραμμάριο…