Στη μισή τιμή πωλείται το υδρογονοκίνητο Toyota Mirai


Με έκπτωση που αγγίζει τα 20.000 δολάρια πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής η δεύτερη γενιά του υδρογονοκίνητου Toyota Mirai, με την τελική τιμή του να πέφτει στα επίπεδα ενός Prius.

  • 10/3/2021

Ένα από τα ανυπέρβλητα εμπόδια που καθιστούν τη διάδοση της υδρογονοκίνησης δύσκολη είναι το υπέρογκο κόστος κατασκευής ενός αυτοκινήτου κυψελών καυσίμων, το οποίο στο τέλος της ημέρας καλείται να πληρώσει ο υποψήφιος αγοραστής.

Η μίσθωση-παραχώρηση των λιγοστών ομολογουμένως υδρογονοκίνητων οχημάτων που έφτασαν ως τη γραμμή παραγωγής αποτέλεσε μια κάποια λύση στο πρόσφατο παρελθόν, μέσω της οποίας οι κατασκευαστές απέκτησαν πρόσβαση σε πολύτιμα real life δεδομένα.

Αυτό φυσικά δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα, έτσι η Toyota, η οποία διατηρεί ηγετικό ρόλο στην εξέλιξη και την κατασκευή υδρογονοκίνητων οχημάτων, αποφάσισε να επιδοτήσει την αγορά ενός τέτοιου αυτοκινήτου, καθιστώντας την απόκτησή του πραγματικά προσιτή.

Ο λόγος φυσικά για το νέο Toyota Mirai, το οποίο διατίθεται ήδη στην αμερικανική αγορά με τιμή χαμηλότερη κατά 9.000 δολάρια σε σχέση με την πρώτη γενιά του.  Οι Ιάπωνες ωστόσο δεν αρκέστηκαν σε αυτό, επιδοτώντας την αγορά του νέου Mirai με έως και 20.000 δολάρια.

Κάπως έτσι η αρχική τιμή των πέφτει στα σχεδόν 30.500 δολάρια, ενώ αξιοποιώντας και την επιδότηση της πολιτείας της Καλιφόρνιας, το τελικό ποσό που καλείται να καταβάλλει κανείς για να αποκτήσει το νέο Toyota Mirai μειώνεται στα 26.000 δολάρια.

Κοινώς, μπορεί κανείς να προσθέσει στο γκαράζ του το υδρογονοκίνητο Toyota Mirai στην τιμή ενός Toyota Prius, ξεκινώντας το ταξίδι του για το μέλλον της αυτοκίνησης σήμερα.

Διαβάστε ακόμα:

Οδηγούμε την κορυφαία μπερλίνα της Toyota. Το υδρογονοκίνητο Mirai