Στη Volkswagen παραδέχονται την υπεροχή της Tesla στο software


H Tesla συλλέγει διαρκώς στοιχεία από τα αυτοκίνητά της που κινούνται στους δρόμους και συνεχώς βελτιώνει τα συστήματά της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/4/2020

Από ότι δείχνουν τα πράγματα η Tesla προκαλεί πονοκέφαλο στους παραδοσιακούς κατασκευαστές, τόσο με την αυτονομία των μοντέλων της όσο και με το λογισμικό που χρησιμοποιεί σε διάφορους τομείς. Και αυτό ο πονοκέφαλος είναι ιδιαίτερα έντονος αν αναλογιστεί κανείς πως αυτήν την πρωτοπορία της Tesla, σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Automobilwoche, την παραδέχεται ο ίδιος ο ισχυρός άντρας του ομίλου Volkswagen Herbert Diess. Και μάλιστα μπροστά σε όλα τα κορυφαία στελέχη του ομίλου του.

Ο Diess λοιπόν είπε ευθαρσώς πως η Tesla προηγείται τόσο του ομίλου της Volkswagen όσο και άλλων κατασκευαστών, καθώς δίνει π.χ. τη δυνατότητα στους πελάτες της να ελέγχουν το αυτοκίνητό τους μέσα από το smartphone τους. Επίσης σημείωσε πως το Autopilot της Tesla είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης και πως συνεχώς γίνεται καλύτερο, μιας και περίπου κάθε 14 ημέρες η καλιφορνέζικη εταιρεία το αναβαθμίζει.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Tesla εδώ είναι η δυνατότητα συλλογής στοιχείων από περίπου 500.000 αυτοκίνητά της που κυκλοφορούν στους δρόμους και αποτελούν ένα γιγάντιο δίκτυο συλλογής πληροφοριών. Τα στοιχεία αυτά απεικονίζουν πραγματικές συνθήκες οδήγησης και όχι προσομοιώσεις που χρησιμοποιούνται από άλλους κατασκευαστές.

Οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους και λίγα πρωτότυπα για να δοκιμάζουν την τεχνολογία τους στο δρόμο. Πλέον, αυτό που σκέφτονται στον όμιλο Volkswagen είναι μια οργάνωση δημιουργίας λογισμικού προκειμένου να καλύψουν την απόσταση που τους χωρίζει από την πρωτοπόρο.