Στην Αίγυπτο επενδύει η Mercedes-Benz


To ενδεχόμενο δημιουργίας μιας νέας μονάδας παραγωγής στην Αίγυπτο εξετάζει η Mercedes-Benz στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί στις ανάγκες που πρόκειται να δημιουργηθούν από τη διάδοση νέων τεχνολογιών, όπως είναι αυτή της ηλεκτροκίνησης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/1/2019

Η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης γκάμας ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για εκείνες τις αυτοκινητοβιομηχανίες που θα θελήσουν να διατηρήσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

Σε αυτή την κατηγορία κατασκευαστών ανήκει και η Mercedes-Benz η οποία αναζητά ήδη τον επόμενο σταθμό για τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής.

Μάλιστα, η γερμανική φίρμα βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις αιγυπτιακές αρχές για την κατασκευή ενός εργοστασίου το οποίο θα αποτελέσει μέρος του σχεδίου επέκτασης των παραγωγικών δυνατοτήτων της.

Το πλάνο επένδυσης της Mercedes-Benz στην Αίγυπτο προβλέπει και τη συμβολή της γερμανικής φίρμας στην ανάπτυξη πόλεων και οικισμών που θα εναρμονίζονται με τις τεχνολογίες του μέλλοντος, όπως η ηλετροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση.

Η γερμανική φίρμα δραστηριοποιείται (διάθεση οχημάτων και ανταλλακτικών) στην Αίγυπτο από το 1999 έχοντας δημιουργήσει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας.