Στην Ελβετία το ρεκόρ του μακρύτερου τρένου στον κόσμο – Σχεδόν 2 km το μήκος του (video)


Η μέγιστη ταχύτητα που ανέπτυξε ήταν τα 35 km/h και το χειρισμό της αμαξοστοιχίας ανέλαβαν 7 μηχανοδηγοί και 21 τεχνικοί. 

  • ΦΩΤΟ: swiss-image.ch
  • 31/10/2022

H Ελβετία είναι μία χώρα που ξεχωρίζει για τις σιδηροδρομικές γραμμές της και ένα νέο ρεκόρ έρχεται για να το επιβεβαιώσει. Το περασμένο Σάββατο, με αφορμή την επέτειο των 175 ετών από την κατασκευή του πρώτου σιδηρόδρομου, η εταιρεία που διαχειρίζεται το σημερινό δίκτυο αποφάσισε να... βγάλει βόλτα το πιο μακρύ επιβατικό τρένο στην ιστορία.

100 συνολικά βαγόνια μπήκαν το ένα πίσω από το άλλο φτάνοντας σε μήκος τα 1.906 m. και κάλυψαν απόσταση 25 km σε μία ώρα, με αφετηρία την πόλη Preda και τελικό προορισμό το Alvaneu. Η συγκεκριμένη διαδρομή βρίσκεται στις Άλπεις, ξεκινάει από το υψόμετρο των 1.788 m., κατεβαίνει στα 999.3 m., περιλαμβάνει 22 τούνελ και πάνω από 48 γέφυρες, ενώ το 2008 είχε χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Το βάρος της αμαξοστοιχίας ξεπέρασε του 2.900 τόνους και η προετοιμασία του ρεκόρ είχε ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν ώστε να διασφαλιστεί ότι όλα θα πάνε σύμφωνα με το πλάνο και δεν θα υπάρξουν απρόοπτα για τους 150 επιβάτες που μετέφερε. Ανάμεσα στα 100 βαγόνια υπήρχαν 7 μηχανοδηγοί και 21 τεχνικοί οι οποίοι ήταν σε διαρκή επικοινωνία.

Αν και η προετοιμασία για το συγκεκριμένο εγχείρημα είχε ξεκινήσει καιρό πριν, κάποια προβλήματα της τελευταία στιγμής καθυστέρησαν την εκκίνηση για 20 λεπτά. Στο τέλος, όμως, όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο και το επίτευγμα μεταδόθηκε ζωντανά από πολλά τηλεοπτικά συνεργεία που είχαν στηθεί σε διάφορα σημεία της διαδρομής για να καταγράψουν το ρεκόρ. 

Δείτε το video…