Στην Ελλάδα με έκπτωση 2.500 ευρώ το plug-in υβριδικό Seat Leon των 204 ίππων!


Με συνδυαστική απόδοση 204 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία που αγγίζει τα 64 χιλιόμετρα, το νέο plug-in υβριδικό Seat Leon κάνει τα πρώτα του βήματα στην ελληνική αγορά με τιμή εκκίνησης τα 30.990 ευρώ.

  • 20/11/2020

Η τέταρτη γενιά Leon ενισχύει την αποδοτικότητα της με ένα plug-in υβριδικό μοντέλο (e-HYBRID) που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.4 λίτρων TSI 110kW, με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 85kW, αποδίδοντας συνδυαστι συνδυαστικής ισχύος 150kW/204PS και 350Nm ροπής.

Το νέο SEAT Leon e-HYBRID είναι το πιο ισχυρό και αποτελεσματικό SEAT Leon. Χάρη στη μπαταρία ιόντων λιθίου 13kWh, το SEAT Leon μπορεί να ταξιδέψει έως και 64km (72km σε NEDC) σε λειτουργία all-electric, ενώ όταν χρησιμοποιείται και ο βενζινοκινητήρας, το SEAT Leon e-HYBRID μπορεί να φτάσει τα 800 χιλιόμετρα αυτονομίας.

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Το SEAT Leon φέρνει μαζί του μια ισχυρή σχεδιαστική εξέλιξη: η ανακαινισμένη γλώσσα του εξωτερικού και του εσωτερικού σχεδιασμού του δίνει ισχυρότερο χαρακτήρα, βοηθούμενο από τις βελτιωμένες συνολικές αναλογίες και τις πιο αποφασιστικές όψεις και ομαλότερες γραμμές.

Το ολοκαίνουργιο Leon φωτίζει τον δρόμο στην κατηγορία με μια σειρά καινοτόμων τεχνολογιών φωτισμού, όπως φωτισμό εσωτερικού περιβάλλοντος, πίσω φως coast to coast, με δυναμικά φλας, προβολείς Full LED και φώτα καλωσορίσματος. -ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ Το Leon είναι το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο της SEAT: η συνδεσιμότητα στο αυτοκίνητο (Full Link συμπεριλαμβανομένου του ασύρματου Android Auto και CarPlay, λειτουργίες και υπηρεσίες που βασίζονται στο διαδίκτυο) σας κρατά συνδεδεμένους με τον έξω κόσμο.

Ο συνδυασμός του SEAT CONNECT και του συστήματος e-HYBRID παρέχει ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στο όχημα, με ένα ευρύτερο φάσμα λειτουργιών που ελέγχονται από την εφαρμογή - συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών διαχείρισης της μπαταρίας - είτε εντός είτε εκτός του οχήματος.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ SEAT

Το SEAT Leon συνεχίζει να ενισχύει τη φήμη του ως το ασφαλέστερο όχημα της μάρκας. Με προσαρμοστικό cruise control, βοήθεια έκτακτης ανάγκης, βοήθεια ταξιδιού, side & exit assist, το SEAT Leon συνδυάζει επίσης μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού για να προσφέρει τη βέλτιστη προστασία σε οποιοδήποτε σενάριο οδήγησης.

ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το πιο επιτυχημένο μοντέλο της SEAT γίνεται ακόμα πιο πρακτικό στην υβριδική παραλλαγή του plug-in. Οι αυξημένες διαστάσεις του 5θυρου και του Sportstourer, τα καθιστούν από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας, ειδικά στα πίσω καθίσματα. Στην έκδοση e-HYBRID, το 5-θυρο SEAT Leon και το Sportstourer προσφέρουν χωρητικότητα χώρου αποσκευών 270l και 470l αντίστοιχα.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

 Το SEAT Leon υπήρξε ανέκαθεν πυρήνας της γκάμας της μάρκας, με ιστορία επιτυχίας αφού συγκέντρωσε περισσότερες από 2,3 εκατομμύρια πωλήσεις από το λανσάρισμά του το 1999. Το SEAT Leon τέταρτης γενιάς ανεβάζει τη μάρκα στο επόμενο επίπεδο, καλύπτοντας τις ανάγκες μιας συνεχώς μεταβαλλόμενης αγοράς.

Όχι μόνο το όχημα προσφέρει νέα επίπεδα δυναμισμού, αποτελεσματικότητας, ασφάλειας και ελκυστικότητας, αλλά προσθέτει απίστευτη αποδοτικότητα χάρη στο προηγμένο υβριδικό σύστημα plug-in, σε μια εποχή που η ηλεκτροκίνηση κερδίζει πιστούς οπαδούς στην αγορά.

Το νέο SEAT Leon φέρνει μια ισχυρή εξέλιξη σχεδιασμού, με μια εξωτερική και εσωτερική γλώσσα που δίνει ισχυρότερο χαρακτήρα στο όχημα, βοηθούμενη από τις αναθεωρημένες διαστάσεις, τις συνολικές αναλογίες, το πιο αποφασισμένο πρόσωπό του και μια νέα προσέγγιση στην τεχνολογία φωτισμού, μέσα και έξω.

Αλλά είναι κάτω από το καπό όπου το e-HYBRID κάνει ακόμα μεγαλύτερα βήματα εμπρός. Το SEAT Leon e-HYBRID ενσωματώνει τεχνολογίες εσωτερικής καύσης, ηλεκτρικής ενέργειας και μπαταρίας για μεγιστοποίηση της απόδοσης, χωρίς συμβιβασμούς στον δυναμισμό. Ο κινητήρας TSI 1,4 λίτρων, ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία ιόντων λιθίου 13kWh παρέχουν μια συνδυασμένη παροχή ισχύος 204 hp, προσφέροντας παράλληλα τη δυναμική που απαιτεί κάθε SEAT.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Εσωτερική καύση και ηλεκτρική ενέργεια σε απόλυτο συγχρονισμό, μεγιστοποιώντας παράλληλα το δυναμισμό. Ο κόσμος αλλάζει και απαιτεί μείωση στις επιπτώσεις του στο περιβάλλον. Η ηλεκτροδότηση είναι το κλειδί για την επίτευξη των απαιτήσεων του μέλλοντος και το SEAT Leon eHYBRID έχει αναπτυχθεί ακριβώς με αυτό τον στόχο. Η SEAT εκμεταλλεύτηκε την πιο προηγμένη διαθέσιμη τεχνολογία κινητήρα, ενσωματώνοντας την στο υβριδικό plug-in, έτσι ώστε το SEAT Leon να προσφέρει τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης και οδηγικής ικανότητας, ισορροπημένο τέλεια με την ανάγκη μείωσης των εκπομπών ρύπων και των επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Το προηγμένο υβριδικό plug-in συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.4 λίτρων 150PS (110kW) TSI με ηλεκτρικό κινητήρα 115PS (85kW), μπαταρία ιόντων λιθίου 13kWh για παραγωγή συνδυαστικής ισχύος 204PS (150kW) και ροπής 350Nm. Η μονάδα TSI 1,4 λίτρων χρησιμοποιεί την τεχνολογία υπερσυμπιεστή και άμεση έγχυση για μεγιστοποίηση της απόδοσης, ενώ η διάμετρος και η διαδρομή της 74,5 και 80,0 αντίστοιχα και ο λόγος συμπίεσης 10,0/1 βοηθούν την ομαλή λειτουργία της μονάδας.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης έχει διαμορφωθεί ειδικά για να λειτουργεί τέλεια στην υβριδική ρύθμιση plug-in. Συνδεδεμένο με τον ηλεκτρικό κινητήρα, το σύστημα μπορεί να εναλλάσσεται άμεσα μεταξύ των διαφορετικών τρόπων οδήγησης. Η παροχή ισχύος είναι ομαλή ανεξάρτητα από τον τρόπο λειτουργίας του οχήματος. Και ως ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής πρόωσης, η παροχή ισχύος σε λειτουργία μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα έρχεται ακαριαία, παρέχοντας μια ξεχωριστή δυναμική.

Η plug-in υβριδική έκδοση παρέχει μια ηλεκτρική εμβέλεια έως και 64km σε WLTP (72km σε NEDC) χρησιμοποιώντας την ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στην μπαταρία του οχήματος - ιδανικό για αυξημένη απόδοση ή για να ταξιδεύετε σε δρόμους της πόλης όπου οι κανονισμοί για την ποιότητα του αέρα είναι πιο αυστηροί - και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ταχύτητες έως 140km/h. Και όταν υπάρχει η ανάγκη οδήγησης για μεγαλύτερη απόσταση, το SEAT Leon e-HYBRID προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του βενζινοκινητήρα, ώστε να φτάσει τα 800 χιλιόμετρα χωρίς ανεφοδιασμό. Ο οδηγός διατηρεί τον έλεγχο του συστήματος και μπορεί να επιλέξει να διατηρήσει την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, εξοικονομώντας την για καταστάσεις όπου απαιτείται οδήγηση μηδενικών εκπομπών. Και όταν η μπαταρία εξαντλείται, το σύστημα μετάδοσης κίνησης επιστρέφει σε υβριδική λειτουργία.

Χαρή στην κίνηση με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του Leon e-HYBRID κυμαίνονται μεταξύ 25-30 g/km ενώ το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί μόλις μεταξύ 1,1 - 1,3 λίτρων καυσίμου για να ταξιδέψει 100km σύμφωνα με τον επίσημο κύκλο δοκιμών WLTP. Ενώ η αποδοτικότητα είναι κρίσιμο χαρακτηριστικό του SEAT Leon e-HYBRID, η δυναμική, η απόδοση και η απόλυτη οδηγική απόλαυση παραμένουν εξαιρετικά σημαντικές. Για το λόγο αυτό, το όχημα παραμένει ένα συναρπαστικό SEAT.

To βάρος είναι ισορροπημένο μεταξύ του εμπρός και πίσω μέρους του οχήματος. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο κινητήρας και το PCU ενώ στο πίσω μέρος βρίσκεται η μπαταρία ιόντων λιθίου και το ρεζερβουάρ καυσίμου. Το SEAT Leon e-HYBRID ζυγίζει 1.614 κιλά στην 5θυρη έκδοση και 1.658 κιλά στην έκδοση Sportstourer. Αλλά χάρη στη ρύθμιση του πλαισίου του οχήματος με τα MacPherson μπροστά και ένα σύστημα πολλαπλών συνδέσμων στο πίσω μέρος, καθώς και το άμεσο τιμόνι, το SEAT Leon e-HYBRID είναι σε θέση να προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης. Χάρη στο DCC Dynamic Chassis Control του SEAT Leon, η οδήγηση και ο χειρισμός του οχήματος μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις του οδηγού, κάνοντας το όχημα πιο άνετο ή πιο στιβαρό.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Με ένα εξωτερικό σχέδιο που αποπνέει εμπιστοσύνη, κομψότητα και σπορ αισθητική, το SEAT Leon e-HYBRID επωφελείται από τις καλά εκτελεσμένες αναλογίες του βασικού μοντέλου. Με μερικές επιπλέον ξεχωριστές λεπτομέρειες: το λογότυπο e-HYBRID, τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά της πίσω πόρτας και το κάλυμμα του χώρου φόρτισης, στο χρώμα του αμαξώματος, που βρίσκεται στην μπροστινή αριστερή πλευρά του οχήματος.

Η έκδοση 5-θυρών SEAT Leon e-HYBRID έχει μήκος 4.368 mm, πλάτος 1.799 mm και ύψος 1.460 mm, ενώ η έκδοση Sportstourer e-HYBRID έχει μήκος 4.642 mm, πλάτος 1.799 mm και ύψος 1.456 mm. Το μεταξόνιο και των δύο ανέρχεται στα 2.682 mm. Δεδομένου ότι η μπαταρία βρίσκεται κάτω από το δάπεδο στο πίσω μέρος, η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ στην 5-πόρτα παραλλαγή είναι 270l, ενώ στην έκδοση Sportstourer φτάνει τα 470l.

Το plug-in υβριδικό Seat Leon ξεκινά στη χώρα μας από τα 30.990 ευρώ, συνυπολογίζοντας την έκπτωση των 2.500 ευρώ που προσφέρεται κατά το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην ελληνική αγορά. Η επιβάρυνση για την Sportourer έκδοση του αυτοκινήτου φτάνει τα 1.000 ευρώ, συνεπώς στη συγκεκριμένη περίπτωση αφετηρία αποτελούν τα 31.990 ευρώ.