Στην Ελλάδα το νέο Hyundai Tucson. Οι τιμές και ο εξοπλισμός (video)


Η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε την διάθεση του νέου Hyundai Tucson σε τρείς υπερπλήρεις εκδόσεις εξοπλισμού και τρείς εκδόσεις κινητήρων.

  • 19/1/2021

Ένα από τα σημαντικότερα SUV της αγοράς, το νέο Tucson της Hyundai, ξεκινά την πορεία του και στην χώρα μας με τις τιμές πώλησης να εκκινούν από τις 24.990 ευρώ. Η τιμή αυτή αφορά στην έκδοση με τον turbo κινητήρα στα 1.600 cc που αποδίδει 150 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο με έξι σχέσεις και ηλεκτρονικό συμπλέκτη iMT.

Το ίδιο τετρακύλινδρο μοτέρ βενζίνης συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις, ενώ υπάρχει και η ισχυρότερη εκδοχή του που αποδίδει 180 ίππους και διαθέτει και τετρακίνηση. Εδώ να πούμε πως όλες οι εκδόσεις είναι ήπια υβριδικές 48βολτες, ενώ δεν προβλέπεται η εισαγωγή των απλών (δηλ. δίχως mid hybrid τεχνολογία).

Όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό πινακάκι με τις τιμές πώλησης υπάρχει και diesel έκδοση στα 1.600 cc με 136 ίππους, με στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο και επιλογή με κίνηση στους μπροστινούς ή στους τέσσερις τροχούς. Εδώ οι τιμές ξεκινούν από τις 31.290 ευρώ.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η πλήρως υβριδική έκδοση που αποδίδει 230 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Κατεβάστε εδώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατεβάστε εδώ τον εξοπλισμό των εκδόσεων

Με μήκος 20 mm, πλάτος 15 mm και μεταξόνιο που έχει αυξηθεί κατά 10 mm σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το ολοκαίνουριο Tucson είναι πιο ευρύχωρο από ποτέ. Ως αποτέλεσμα, οι πίσω επιβάτες μπορούν να απολαύσουν 26 mm επιπλέον χώρου για τα πόδια τους.

Κάτι που ισχύει τόσο για τα υβριδικά μοντέλα όσο και για τις συμβατικές εκδόσεις, λόγω της έξυπνης τοποθέτησης της μπαταρίας κάτω από το πίσω κάθισμα. Στο μεταξύ, ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί από 3 έως 107 λίτρα, ανάλογα με την έκδοση κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης, προσφέροντας συνολικά από 620 λίτρα έως 1.799 λίτρα για τις αποσκευές των επιβατών.

Το πλήρως ψηφιακό cockpit αποτελείται από ένα νέο πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και από μια οθόνη AVNT επίσης 10,25 ιντσών. Έτσι εξασφαλίζεται ένας εξατομικευμένος χώρος που έχει βελτιστοποιηθεί προσφέροντας μια χρηστική εμπειρία υψηλής τεχνολογίας.

Για παράδειγμα, οι χρωματικοί συνδυασμοί του πίνακα οργάνων αλλάζουν ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που έχει επιλεγεί. Η Hyundai παρέχει στο ολοκαίνουριο Tucson την τελευταία έκδοση των κορυφαίων υπηρεσιών Bluelink σε συνδυασμό με το σύστημα infotainment με την οθόνη των 10,25 ιντσών.

Οι υποψήφιοι πελάτες του Νέου Tucson μπορούν να επιλέξουν μεταξύ εννέα χρωμάτων αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένων τριών νέων : Shimmering Silver, Amazon Gray και Teal. Επιπλέον η επιλογή μιας διχρωμίας στην οροφή σε Phantom Black ή Dark Knight προσφέρει στους πελάτες ακόμη περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Το ολοκαίνουριο Tucson αποτελεί την τέταρτη γενιά του επιτυχημένου best-seller της Hyundai που από την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε το 2004 έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 7 εκατομμύρια οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Διαθέτοντας την πιο εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων στην compact SUV κατηγορία, η οποία περιλαμβάνει υβριδικές, plug-in υβριδικές και 48V υβριδικές εκδόσεις, με το νέο Tucson η Hyundai ολοκληρώνει τoν εξηλεκτρισμό των SUV της στην Ευρώπη.