Στην Ελλάδα το Seat Tarraco. Από 28.300 ευρώ


Την εμπορική πορεία του στην ελληνική αγορά ξεκινά το Seat Tarraco, έχοντας ως αφετηρία τα 28.300 ευρώ.

  • 9/5/2019

Τον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο του κορυφαίου SUV στη σημερινή γκάμα της Seat αναλαμβάνει το Tarraco, η εμπορική διάθεση του οποίου ξεκινά και στην ελληνική αγορά.

Με μήκος που φτάνει τα 4,74 το Tarraco συνιστά μεταξύ άλλων και το πρώτο μεγάλων διαστάσεων όχημα ελευθέρου χρόνου της ισπανικής φίρμας, η οποία πριν από μερικά χρόνια δεν διέθετε κανέναν εκπρόσωπο στην ευρύτερη κατηγορία των SUV.

Σε ό,τι αφορά το επιβλητικό σε διαστάσεις Seat, το Tarraco έχει ως αφετηρία τον TSI κινητήρα βενζίνης των 1.498 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 150 ίππους και 250 Nm ροπής και συνδυάζεται κατά αποκλειστικότητα με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Η εν λόγω έκδοση προσφέρεται έναντι 28.600 ευρώ και είναι κατά 300 ευρώ ακριβότερη από την επίσης δικίνητη διαμόρφωση που εφοδιάζεται με τον δίλιτρο κινητήρα diesel των 150 ίππων. Ο συγκεκριμένος κινητήρας προσφέρεται και σε τετρακίνητες εκδόσεις, στις οποίες το σύστημα μετάδοσης συμπληρώνεται από το ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (από 36.500 ευρώ).

Η κορυφαία έκδοση του Seat Tarraco προσφέρεται με δίλιτρο κινητήρα diesel απόδοσης 190 ίππων, όντας αποκλειστικά τετρακίνητη. Ανάμεσα στις προδιαγραφές του έρχεται να προστεθεί και το επτατάχυτο DSG, αυξάνοντα την τιμή διάθεσής του στα 42.500 ευρώ.