Στην Ευρώπη τα κινεζικά Tesla Model 3!


H Tesla αναμένεται να ξεκινήσει την εξαγωγή των Model 3 που κατασκευάζονται στην Σαγκάη και στην Ευρώπη.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: TESLA
  • 11/9/2020

Όπως ήταν προγραμματισμένο η παραγωγή σε ένα από τα βασικά εργοστάσια της Tesla, αυτό στην Κίνα, περνά σε κανονική λειτουργία και προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους θα ξεκινήσει η κατασκευή των Model 3. Ένα μεγάλο μέρος από αυτή την παρτίδα θα διατεθεί στην Ευρώπη και ένα άλλο μικρότερο στην αγορά της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Οι πρώτες «καραβιές» θα ξεκινήσουν τέλη του 2020 με αρχές 2021, σύμφωνα με την Autonews Europe. Ταυτόχρονα η Tesla θέλει να εντείνει την παραγωγή της αφού στην Κίνα δέχεται μεγάλη πίεση από τον ανταγωνισμό και ειδικότερα από την BYD.

Όσον αφορά στην Ευρώπη η ζήτηση αναμένεται ισχυρή (και στην χώρα μας αφού η Tesla έχει πλέον ξεκινήσει την διάθεση μοντέλων). Μάλιστα στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι πωλήσεις έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο με άνοδο για τo VW Group, τη Renault και το PSA Group.

Υπενθυμίζεται πως η ευρωπαϊκή αγορά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να γιγαντωθεί στα επόμενα χρόνια και για αυτό η Tesla έχει ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου κοντά στο Βερολίνο. Σύμφωνα με δηλώσεις του Elon Musk η γραμμή παραγωγής στην Γερμανία θα πάρει μπροστά στα μέσα του 2021. Στην Κίνα η Tesla κατασκευάζει περίπου 11.000 αυτοκίνητα το μήνα.