Στην Ευρώπη το ηλεκτροκίνητο Renault των 10.000 ευρώ


Η αγορά της γηραιάς ηπείρου αποτελεί το νέο στοίχημα για το μικρό και προσιτό ηλεκτροκίνητο crossover της Renault που έχει γίνει γνωστό ως K-ZE.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/10/2019

Στο μέλλον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα οχήματα θα είναι προσιτά, πόσο όμως απέχουμε από την ημέρα που ένα μηδενικών ρύπων SUV πόλης δεν θα κοστίζει περισσότερες από 10.000 ευρώ;

Τη απάντηση στο παραπάνω ερώτημα έρχεται να δώσει το Renault K-ZE, το οποίο δημιουργήθηκε για την κινεζική αγορά, ωστόσο, οι πιθανότητες να το δούμε και στους ευρωπαϊκούς δρόμους είναι πλέον αρκετές.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ηλεκτρικών οχημάτων της Renault, Gilles Normand, μια ειδικά προσαρμοσμένη έκδοση του K-ZE πρόκειται να διατεθεί και στην Ευρώπη.

Η έκδοση αυτή θα φέρει τα απαραίτητα για την ευρωπαϊκή αγορά συστήματα ασφαλείας καθώς και μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες ιόντων λιθίου με σκοπό η αυτονομία να ξεπεράσει τα 250 χιλιόμετρα της κινεζικής εκδοχής του.

Μάλιστα δεν αποκλείεται το Renault K-ZE να διατεθεί στην Ευρώπη ως Dacia, ώστε να περιοριστεί ο μέσος όρος των εκλυόμενων ρύπων στην γκάμα της ρουμανικής φίρμας.

Το ηλεκτροκίνητο crossover εφοδιάζεται με έναν κινητήρα 50 ίππων και 119 Nm ροπής, επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν επτά δευτερόλεπτα.