Στην Γενεύη το πρωτότυπο Audi Q4 E-Tron


Η γερμανική εταιρία θα παρουσιάσει στην ελβετική έκθεση ένα πολύ ενδιαφέρον ηλεκτρικό μιας και θα είναι το πρώτο της πάνω στην πλατφόρμα MEB.

  • 14/2/2019

Εδώ βλέπετε τα πρώτα σκίτσα που έδωσε στην δημοσιότητα η Audi και που δείχνουν το ηλεκτρικό Q4 με την πρόσθετη ονομασία E-Tron. Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Audi που θα βασιστεί στην μεταβλητή πλατφόρμα MEB (αποκλειστικά για EV), αφού το E-Tron χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη του Q5.

Έτσι, το Q4 E-tron, που θα κυκλοφορήσει τέλη 2020 με αρχές 2021, θα βασίζεται στην γνωστή πλατφόρμα του ID Hatchback (αυτό θα παρουσιαστεί τέλη της χρονιάς) και στην βασική του έκδοση θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα και 204 PS. Θα υπάρχει και τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες και συνδυαστική ισχύς πάνω από 300 άλογα, ενώ οι εκδόσεις μπαταριών θα ξεκινούν από τις 48 kWh και ίσως να φτάνουν έως τις 111 kWh.

Σχεδιαστικά το concept συμβαδίζει με την δεδομένη μεγάλη μάσκα μπροστά και στους λεπτούς προβολείς. Χαρακτηριστικό είναι πως αντί για συμβατικούς καθρέπτες υπάρχουν κάμερες, ενώ η κλίση της οροφής προς τα πίσω προσδίδει ένα κουπέ στιλ.

Στο εσωτερικό το ταμπλό έχει μία ενδιαφέρουσα διάταξη με την κεντρική οθόνη να είναι ενσωματωμένη και να προεξέχει ελαφρώς όταν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι χωστός προς τα μέσα. Ενδιαφέρον έχει και η απουσία του παραδοσιακού επιλογέα μιας και υπάρχουν διακόπτες επιλογής κίνησης, όπως και το κοφτό τιμόνι πάνω-κάτω. Περισσότερα θα έχουμε στις επόμενες ημέρες.