Στην Ισπανία χρησιμοποιούν ψεύτικα περιπολικά για να τρομάζουν τους οδηγούς (video)


Έναν αρκετά έξυπνο τρόπο σκαρφίστηκαν στην Ισπανία για να αναγκάσουν τους οδηγούς να πάρουν το πόδι από το γκάζι και να συμμορφωθούν με τα όρια ταχύτητας.

  • 18/5/2022

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες video από έναν ισπανικό αυτοκινητόδρομο που δείχνει ένα περιπολικό από χαρτόνι να τρομάζει τους διερχόμενους οδηγούς και να τους αναγκάζει να κόψουν ταχύτητα.

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη πρακτική δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά αφού με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και άλλα κράτη όπως η Τουρκία (κεντρική φωτογραφία), η Ιαπωνία, η Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μάλιστα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Texas το... έχουν πάει ακόμα πιο μακριά και χρησιμοποιούν ομοιώματα αστυνομικών οι οποίοι είναι "οπλισμένοι" με συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το video πολλά ισπανικά μέσα επικοινώνησαν με τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για το μέτρο. Ωστόσο οι αρμόδιοι εμφανίστηκαν να μη γνωρίζουν τίποτα για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Αυτό σημαίνει είτε ότι κάποια τοπική αρχή είτε κάποιος πολίτης σκαρφίστηκε αυτό τον τρόπο για να αποτρέψει τους οδηγούς να αναπτύσσουν υψηλή ταχύτητα και να μειώσουν τις πιθανότητες για κάποιο ατύχημα στον υπό κατασκευή δρόμο.