Στην κορυφή του Ντακάρ!


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας AKTΩΡ ΑΤΕ, η συνέντευξη Τύπου των θριαμβευτών του Ράλι Ντακάρ 2003. Ο λόγος για τους Βασίλη Ορφανό και Λουκά Γιαννακούλη που στην πρώτη συμμετοχή τους σε έναν αγώνα επιβίωσης, το σκληροτράχηλο Ντακάρ, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες που αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
  • 25/2/2003
&00 Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας AKTΩΡ ΑΤΕ, η συνέντευξη Τύπου των θριαμβευτών του Ράλι Ντακάρ 2003. Ο λόγος για τους Βασίλη Ορφανό και Λουκά Γιαννακούλη που στην πρώτη συμμετοχή τους σε έναν αγώνα επιβίωσης, το σκληροτράχηλο Ντακάρ, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες που αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Ο πρώτος τερμάτισε στην 34η θέση, ενώ ο Λουκάς Γιαννακούλης στην 67η θέση της γενικής κατάταξης. Αυτό όμως που ήταν ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία ήταν το γεγονός ότι ο πολυπρωταθλητής Βασίλης Ορφανός κέρδισε και την κατηγορία SuperProduction 251-400cc, ενώ η πρώτη αγωνιστική συμμετοχή του "αρχιτέκτων" Γιαννακούλη συνοδεύτηκε και με την τέταρτη θέση στην ίδια κατηγορία.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι και αρκετοί δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου, οι οποίοι στήριξαν με την πένα τους την προσπάθεια αυτή επί 19 ημέρες. Μία συμμετοχή που αν μη τι άλλο ευχόμαστε να έχει συνέχεια και ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, κ. Δημήτριος Κούτρας, που τόνισε ότι: "Εμείς ως εταιρεία αυτό που γνωρίζουμε καλά είναι να διεκπεραιώνουμε μεγάλα έργα. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τα δύο αυτά παιδιά στην ΑΚΤΩΡ, και θα συνεχίσουμε να τους παρέχουμε όποια βοήθεια και αν χρειαστεί". Φανερά συγκινημένος όμως ήταν ο Βασίλης Ορφανός που κατά τη διάρκεια τη δίωρης αυτής εξιστόρησης των, τα μάτια του ουκ ολίγες στιγμές γέμισαν από δάκρυα χαράς αλλά και δικαίωσης των μακροχρόνιων προσπαθειών του. ""Είναι συγκλονιστικό να σε εμπιστεύονται και να σου δίνουν φτερά να πετάξεις για κάτι που ονειρεύεσαι ότι μπορεί να πραγματοποιήσεις. Αυτό έκανε ο κ. Δημήτριος Κούτρας, Πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ, που μας βοήθησε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Μόνο το γεγονός ότι πίστευε σε εμάς και μας έδινε το πράσινο φως να συνεχίσουμε ήταν η κινητήρια δύναμη να φτάσουμε στον τερματισμό. Το γεγονός ότι τα καταφέραμε είναι η απόδειξη ότι αξίζει κανείς να πιστεύει στους ανθρώπους που έχουν οράματα και να τους δίνει όπλα να το πραγματοποιήσουν".

Ψύχραιμος ως συνήθως...

Το μεγάλο αουτσάιντερ όμως ήταν χωρίς καμία αμφιβολία, ένας αρχιτέκτων της ΑΚΤΩΡ και πολλά χρόνια..."τρελός" ορειβάτης, μέχρι τα Ιμαλάια και τις Άνδεις έφτασε το Ντακάρ θα τον φόβιζε, ο Λουκάς Γιαννακούλης! Στην πρώτη του συμμετοχή και λάτρης των μοτοσικλετών, κέρδισε επάξια την 67η θέση της γενικής κατάταξης σε σύνολο 184 αναβατών και κούνησε την ελληνική σημαία σε μαζί με τον Βασίλη Ορφανό σε έναν αγώνα που αποτελεί μεγάλη υπόθεση για τους Γάλλους...
"Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν οι Γάλλοι αυτό που συνέβαινε, ενώ όσο περνούσαν οι μέρες γίνονταν περισσότερο εχθρικοί", τόνισε ο Βασίλης Ορφανός.
Να σημειωθεί ότι τα "παλικάρια μας", όχι από την...Λιβαδειά αλλά από την ΑΚΤΩΡ, παρέδωσαν μαθήματα...ελληνικών και έφεραν την γαλανόλευκη στην πρώτη και τέταρτη θέση της κατηγορίας τους. Επίτευγμα που αν μη τι άλλο...εύκολο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί!
Εμείς εκείνες τις 19 ημέρες σταθήκαμε κοντά τους, μεταφέραμε την αγωνία τους, τις επιδόσεις τους αλλά και την μεγάλη χαρά τους που ήταν να τερματίσουν και να γυρίσουν στην πατρίδα υγιείς και με μεγαλύτερες εμπειρίες! Ελπίζουμε να υπάρξει συνέχεια σε αυτήν την προσπάθεια και γιατί όχι και μία εργοστασιακή θέση στον Βασίλη Ορφανό...

Κείμενο: Βασίλης Χειλάκης