Στην πίστα του Nardo με το Pininfarina Battista (video)


O Nick Heidfeld μας δείχνει τι μπορεί να κάνει το σούπερ ηλεκτρικό της Pininfarina.

  • 4/2/2021

Δείτε σε ένα βίντεο τον πρώην οδηγό της Formula 1 που συμμετείχε στο κορυφαίο μηχανοκίνητο πρωτάθλημα για 12 σεζόν να μας μιλά για το ηλεκτρικό hypercar της Pininfarina. Προφανώς ο 43χρονος Γερμανός να είναι το κατάλληλο πρόσωπο μιας και είχε και εμπειρία από την συμμετοχή του στην Formula E με τα ηλεκτρικά μονοθέσια.

Πριν από μερικές μέρες δοκίμασε το Battista στο τεχνικό κέντρο δοκιμών και εξέλιξής στο Nardo της Ιταλίας, το οποίο διαθέτει μεταξύ άλλων και μία από τις μεγαλύτερες (αν όχι την μεγαλύτερη) κυκλικές πίστες στο κόσμο. Εδώ να πούμε πως το ηλεκτρικό σύστημα του Battista αποδίδει 1.900 άλογα, έχει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, μια μπαταρία 120 kWh και απίστευτες επιδόσεις.

«Μου έκανε ιδιαίτερη έκπληξη πόσο καλά κινείται το αυτοκίνητο στην πίστα. Είναι ένα καταπληκτικό hyper-GT σε κάθε ταχύτητα και στο Nardo πετύχαμε πολύ υψηλές και στις στροφές. Ακόμη και στο 80% της ισχύος η δύναμη της επιτάχυνσης είναι κάτι πέρα από οτιδήποτε μπορώ να φανταστώ» είπε ο Heidfeld για να μας δώσει μια εικόνα από το Battista.

Εδώ να πούμε πως ο Γερμανός ήταν η πρώτη φορά που οδήγησε γενικότερα στην πίστα του Nardo και νωρίτερα αφιέρωσε κάποιο χρόνο στο διαδίκτυο για να γνωρίσει καλύτερη την χάραξή της. Αλλά όπως είπε αυτό ήταν μάλλον περιττό αφού η τρομερή δύναμη εκμηδένιζε κάθε υποψία.

Το Battista είναι το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής που θα έχει παραχθεί ποτέ από ιταλική εταιρία. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε πως απαιτούνται λιγότερα από 2 sec για τα 0-100 km/h και λιγότερα από 12 sec για τα 0-300 km/h, με την τελική να αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα.

Δείτε εδώ το διευθυντή δοκιμών και δυναμικής του Battista, Γεώργιο Συρόπουλο, να μιλα για τα τεστ υψηλής ταχύτητας στα 12,6 km της πίστας και τις δοκιμές κρατήματος.