Στην Rolls-Royce αρέσουν οι φυσικοί διακόπτες


H Rolls-Royce δίνει προτεραιότητα στην άνεση των επιβατών και λιγότερο στα νέα δεδομένα που θέτουν οι ψηφιακές τεχνολογίες.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ROLLS ROYCE
  • 21/9/2020

Εννοείται πως κάθε σύγχρονη Rolls-Royce έχει και όλες τις τεχνολογίες αιχμής. Έτσι και η νέα Ghost έχει όλα τα νέα συστήματα και τις απαραίτητες οθόνες στο ταμπλό της για την απεικόνιση διάφορων πληροφοριών και φυσικά για την αντικατάσταση των αναλογικών οργάνων.

Ωστόσο, φαίνεται να μην έχει την ίδια άποψη με την Mercedes η οποία στη νέα S-Class έχει ελαχιστοποιήσει τους διακόπτες με αφής. Σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar o σχεδιαστής της εταιρίας, Alex Innes είπε μεταξύ άλλων πως «…είναι δική μας ευθύνη να εφαρμόζουμε τεχνολογία χωρίς να υπερβαίνουμε το σήμα».

Ο Innes ήθελε να τονίσει πως η Rolls-Royce δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην άνεση και μέρος αυτής είναι οι επιβάτες να μην αγχώνονται π.χ. στην περίπτωση ανεύρεσης ενός διακόπτη αφής. Με λίγα λόγια η βρετανική φίρμα λέει πως οι φυσικοί διακόπτες προσφέρουν καλύτερη εμπειρία χρήσης σε σχέση με τους αφής, ακόμη και αν οι τελευταίοι έχουν απτικά ανάδραση.

Και για αυτό το λόγο οι νέες Phantom και Ghost διατηρούν ένα σημαντικό αριθμό διακοπτών με τη λειτουργία τους να μην αντικαθίσταται από την touch-screen. Ταυτόχρονα, οι φυσικοί διακόπτες είναι και ένα στοιχείο που συνάδει με την κλασική και αυθεντική άποψη της βρετανικής φίρμας.