Στην τελική ευθεία το νέο ηλεκτρικό hatchback της Renault [vid]


Μαζί με το ηλεκτρικό της Renault οι Γάλλοι θα παρουσιάσουν και το πρώτο μοντέλο μηδενικών ρύπων της Dacia.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: RENAULT
  • 13/10/2020

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι Γάλλοι για την αποκάλυψη των νέων τους μοντέλων μηδενικών ρύπων καθώς απέχουμε μόλις δύο ημέρες (στις 15 Οκτωβρίου) από την διαδικτυακή πρεμιέρα που ονομάζεται «Renault eWays». Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το μελλοντικό πεντάθυρο ηλεκτρικό μοντέλο που θα αποκαλύψει ως πρωτότυπο η Renault και που σχεδιαστικά δεν θα απέχει πολύ από εκείνο που θα δούμε στους δρόμους του χρόνου.

Η Renault το αποκαλεί Electric Hatchback και παρόλο που θα βασίζεται στο σύστημα πρόωσης του Nissan Ariya (και στην πλατφόρμα CMF-EV) αναμένουμε ένα χαμηλότερο σχήμα με μια πιo crossover προσέγγιση και στιλ. Αρκετά στοιχεία θα μας παραπέμπουν στο φουτουριστικό concept Morphoz, όπως μπορούμε να δούμε και στο φωτεινό περίγραμμα της κεντρικής μας φωτογραφίας ή στο παραπάνω βίντεο.

Πολύ σημαντική θα είναι και η αποκάλυψη του πρώτου ηλεκτρικού Dacia. Οι Γάλλοι έδωσαν επίσης το παρακάτω teaser βίντεο που μας δείχνει το Spring Electric (θα βασίζεται στο Renault K-ZE που κυκλοφορεί ήδη στην Κϊνα) στο σκοτάδι να φορτίζει.

Το λανσάρισμα του ηλεκτρικού Dacia έχει επίσης προγραμματισθεί για του χρόνου και στην επερχόμενη παρουσίαση θα δούμε μια εκδοχή που θα διαφέρει ελάχιστα από εκείνη που θα μπει στην παραγωγή.