Στο άμεσο μέλλον η Jeep θα έχει συνολικά τρία μεγάλα μοντέλα


Ο επικεφαλής της FCA και κατά συνέπεια και της Jeep ανέφερε πως μεταξύ Grand Cherokee και Wagoneer θα υπάρχει στο μέλλον ένα νέο μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/3/2019

H περίοδος που διανύουμε φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα καλή και δημιουργική για τη Jeep, μιας και αφενός ανανεώνει καθιερωμένα μοντέλα της όπως το Wrangler που είναι ταυτόχρονα και τα βαριά της χαρτιά και αφετέρου προσθέτει νέα μοντέλα στη γκάμα της. Όπως για παράδειγμα το Wagoneer που αναμένεται και θα έχει και θέσεις για εφτά.

Το Wagoneer όμως δεν θα είναι το μοναδικό επταθέσιο Jeep, καθώς όπως ανέφερε ο επικεφαλής της FCA, άρα και της Jeep, Mike Manley -διαδέχτηκε στην ηγεσία του ομίλου το Sergio Marchionne που απεβίωσε- σε βρετανικό περιοδικό θα υπάρχει και ένα ακόμα. Το οποίο μέχρι στιγμής μπορεί να μην έχει όνομα αλλά έχει ξεκάθαρη θέση, μιας και τοποθετείται μεταξύ των Grand Cherokee και Wagoneer.

Τα δύο καινούργια μοντέλα και η νέα γενιά του Grand Cherokee θα αποτελέσουν την τριπλέτα κορυφής της Jeep. Θα μοιράζονται πλαίσια και κινητήρες, ενώ δεδομένες θεωρούνται και οι υβριδικές εκδόσεις. Οι οποίες όμως, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας, δεν θα επηρεάσουν σημαντικά χαρακτηριστικά των Jeep.

Για το καινούργιο μοντέλο μεγάλη σημασία θα έχει και η ονομασία του. Μια πιθανή επιλογή είναι το Grand Cherokee Chief, ενώ μια άλλη και πιο πιθανή είναι το κορυφαίο μοντέλο να ονομαστεί Grand Wagoneer και αυτό που είναι ένα σκαλί πιο κάτω Wagoneer.