Στο βάθρο η φοιτητική ομάδα FORMULA του ΑΠΘ!


Ξεκίνησε με το δεξί τη νέα αγωνιστική σεζόν.

  • 25/9/2015

Συναρπαστική αναμένεται να είναι η φετινή χρονιά για την Aristotle Racing Team (ART), τη φοιτητική ομάδα FORMULA του ΑΠΘ.

Το νέο μονοθέσιό της, "ART15", που φέρει μεγάλες αλλαγές στον σχεδιασμό του -αποτελείται από πλαίσιο τύπου Monocoque και ένα πλήρες αεροδυναμικό πακέτο- πραγματοποίησε δυναμική "εκκίνηση" στη νέα αγωνιστική περίοδο, εξασφαλίζοντας τη 2η θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Formula Student, που διεξήχθη στις 11 Σεπτεμβρίου, στο Varano της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, η φοιτητική ομάδα ART κατέλαβε τη 2η θέση στην παρουσίαση των σχεδίων του νέου της μονοθέσιου, συλλέγοντας 280 από τους 325 πόντους συνολικά, ανταγωνιζόμενη ομάδες από χώρες, όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Τσεχία, η Πορτογαλία και πολλές άλλες.

«Είχαμε πολύ θετικά σχόλια από τους κριτές, μας είπαν, ότι έχουμε κατανοήσει πώς λειτουργούν τα υλικά και τις ιδιότητές τους, ακούσαμε πολύ καλά λόγια για όλη την μελέτη που έχουμε κάνει, για τη μηχανική ανάλυση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο φοιτητής του ΑΠΘ, μέλος ομάδας Aristotle Racing Team (ART) ΑΠΘ, Εύθυμης Κουτσουνάνος, προσθέτοντας ότι τα σχόλια των κριτών «δεν ήταν απλώς θετικά αλλά, μας βοηθάνε και για τη συνέχεια, για την κατασκευή του εξολοκλήρου ανανεωμένου και καινοτόμου ART 16, ο σχεδιασμός του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει».

Στόχος για τη φετινή αγωνιστική σεζόν, είναι η κατασκευή του πέμπτου κατά σειρά αγωνιστικού μονοθέσιου και η συμμετοχή της, το επόμενο καλοκαίρι, σε ακόμα μεγαλύτερους διεθνείς αγώνες Formula Student, όπως στο Hockenheim της Γερμανίας.

«Η χρονιά αναμένεται να είναι ακόμη πιο συναρπαστική, γιατί είναι και επετειακή, θα γιορτάσουμε τα 10 χρόνια από τη δημιουργία της ομάδας. Έχουμε στόχο τη συμμετοχή σε πιο πολλούς και στους πιο ανταγωνιστικούς ευρωπαϊκούς αγώνες. Το νέο μονοθέσιο που σχεδιάζουμε θα περιλαμβάνει τις αλλαγές που φέρει το σημερινό μονοθέσιο (πλαίσιο τύπου Monocoque και αεροδυναμικά στοιχεία), καθώς και σημαντικές αλλαγές στον κινητήρα, νέο κιβώτιο ταχυτήτων κ.α.» ανέφερε ο κ. Κουτσουνάνος.