Στο δρόμο που χάραξε η Ελλάδα – Οι Ισπανοί ανέδειξαν το νέο Hyundai Kona «Αυτοκίνητο της Χρονιάς»


Λίγες ώρες μετά την ανάδειξη του σε «Κορυφαίο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», το κορεατικό SUV κατακτά και το αντίστοιχο ισπανικό βραβείο. 

  • 14/12/2023

Δεν έχουν συμπληρωθεί καλά καλά 24 ώρες από τη στιγμή που ο θεσμός «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» έδωσε το βραβείο του 2024 στο νέο Hyundai Kona και η Ισπανία έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική του κορεατικού SUV κάνοντας ακριβώς την ίδια επιλογή.

Το ισπανικό βραβείο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» απονέμεται κάθε χρόνο από την εφημερίδα ABC μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετέχουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες.

Φέτος, στην 52η έκδοση του θεσμού, το Hyundai Kona συγκέντρωσε το 18,62% των ψήφων και πάτησε κορυφή αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Audi Q8 e-tron (10.15%) και στην τρίτη το Renault Espace (9,77%). Από εκεί και πέρα ακολούθησαν τα BMW X1, Peugeot 408, Lexus RX, Abarth 500e, Toyota Corolla, Citroen C4X, Jeep Avenger, Nissan X-Trail και SsangYong Torres.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε από συμβολαιογράφο ενώ παρόντες στην ανάγνωση των πρακτικών της διαδικασίας ήταν εκπρόσωποι όλων των εταιρεiων που διεκδίκησαν το βραβείο.

Ο μεγάλος νικητής προέκυψε μετά την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής (κατά 75%), των συνδρομητών της εφημερίδας (κατά 25%) και του κοινού (κατά 5%) μέσω online πλατφόρμας.

Κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής έστειλε την βαθμολογία του με email αξιολογώντας τα υποψήφια μοντέλα στις εξής κατηγορίες: σχεδιασμός, κινητήρας, οδηγική συμπεριφορά, σχεδίαση εσωτερικού, κατανάλωση και σχέση ποιότητας/τιμής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Hyundai Kona ήταν η κορυφαία επιλογή τόσο των συνδρομητών της εφημερίδας όσο και του κοινού, συγκεντρώνοντας 26,68% και 37,64% των ψήφων αντίστοιχα.