Στο εσωτερικό της Mercedes EQ Concept


Μερικές ημέρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης, η γερμανική εταιρία μας αποκαλύπτει τον εντυπωσιακό διάκοσμο του EQ Concept.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/9/2019

Ο οποίος είναι άκρως φουτουριστικός και αφορά σε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο που θα δούμε στην γερμανική έκθεση αυτοκινήτου. Το περίεργο είναι πως η Mercedes δεν αναφέρει την ονομασία του μοντέλου, αλλά λογικά θα έχει να κάνει με το πρωτότυπο EQS, την επερχόμενη ηλεκτρική ναυαρχίδα της μάρκας.

Όπως μπορούμε να δούμε το ταμπλό διακρίνει μια μινιμάλ άποψη με στενόμακρούς αεραγωγούς, μία οριζοντιωμένη οθόνη αλά tablet που μοιάζει σα να αιωρείται πάνω από την κονσόλα και ένα μικρό τιμόνι με ορθογώνιο σχήμα.

Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι πως οι ενδείξεις του πίνακα οργάνων προβάλλονται πάνω στο ταμπλό και συμπληρώνονται από ένα νέας γενιάς head-up display, ενώ στις πόρτες υπάρχουν χειριστήρια αφής.

Γενικότερα ο διάκοσμος παραπέμπει σε ένα μεταμοντέρνο lounge με χώρους για τέσσερις, όπως μπορείτε να δείτε από τα ανεξάρτητα καθίσματα με τα ιδιαίτερα προσκέφαλα.

Περισσότερα θα έχουμε να πούμε στις επόμενες μέρες, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η EQS θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MEA, θα έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυασμένη ισχύ στους 600 PS. Η αυτονομία θα ξεπερνά τα 500 km. Η EQS θα λανσαριστεί κάπου μέσα στο 2021.