Στο εσωτερικό του νέου Skoda Scala


Η τσέχικη εταιρία δημοσίευσε τις πρώτες επίσημες εικόνες από το ταμπλό του επερχόμενου Scala που θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας από την ερχόμενη άνοιξη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/11/2018

Το νέο Scala θα αποκαλυφθεί πλήρως στις 6 Δεκεμβρίου στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, και μέχρι τότε θα ακολουθήσουν αρκετά teaser στοιχεία αλλά και μερικές αποκαλύψεις. Όπως για παράδειγμα το πολύ ενδιαφέρον ταμπλό που εντυπωσιάζει με την μοντέρνα σχεδίαση του και την ποιοτική του αύρα, από όσο τουλάχιστον μπορούμε να αντιληφθούμε από τις εικόνες.

Το σημαντικό είναι πως βλέπουμε να υπάρχει μέχρι και ψηφιακός πίνακας οργάνων, κάτι που σημαίνει πως το Scala θα είναι ένα πολύ πιο ποιοτικό αυτοκίνητο και δεν θα έχει σχέση με το Rapid. Στο μέσο του ταμπλό δεσπόζει μία οθόνη αφής που στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού (εδώ με DSG) φτάνει τις 9,2 ίντσες. Σύμφωνα με την Skoda έχει δοθεί προσοχή στο σχεδιασμό και των πιο μικρών λεπτομερειών.

Από την καμπυλωτή, μονοκόμματη φάσα που περικλείει την οθόνη στο κάτω μέρος της και διατρέχει οριζόντια το ταμπλό, μέχρι το σχήμα των διακοπτών ή τον τρόπο που αναπτύσσονται οι αεραγωγοί που μοιάζουν να καταλήγουν επιθετικά στο εσωτερικό των θυρών. Επίσης από στις φωτογραφίες διακρίνονται οι διακόπτες για την επιλογή του οδηγικού προφίλ και του συστήματος υποβοήθησης στάθμευσης επιβεβαιώνοντας την πληρότητα του Scala σε τεχνολογικό εξοπλισμό με όλα τα πρόσφατα συστήματα.

Έως τώρα γνωρίζουμε πως H γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει πέντε εκδόσεις, όλες turbo άμεσου ψεκασμού με start/stop, ανάκτηση ενέργειας και φίλτρα μικροσωματιδίων, βενζίνης, πετρελαίου και CNG. Προς το παρόν η Skoda αναφέρει μόνο πως η απόδοση της γκάμας θα ξεκινά από τους 90 PS και θα φτάνει τους 150 PS, προφανώς περιλαμβάνοντας τους κινητήρες 1.0 TSI, 1.5 TSI και 1.6 TDI.

Το Scala θα βασίζεται στην πλατφόρμα A0 MQB και με μήκος αμαξώματος στα 4.362 mm και πλάτος στα 1.793 mm θα είναι ελαφρώς πιο μακρύ και πιο φαρδύ από το Golf. Ωστόσο, οι χώροι για τους επιβάτες αναμένονται σε καλύτερα επίπεδα χάρη και στην πιο έξυπνη εσωτερική εκμετάλλευση (μεταξόνιο στα 2.469 mm) που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν κάθε Skoda. Χαρακτηριστικό είναι πως το πορτμπαγκάζ θα ξεκινά από τα 467 lt και θα φτάνει τα 1.410 lt με τις ράχες των πίσω καθισμάτων πεσμένες.