Στο φως μια ξεχασμένη για 35 χρόνια Alfa Romeo Giulietta SZ


ΜΕΤΑ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ, ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ALFA ROMEO GIULIETTA SZ ΑΝΑΔΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΣΠΟΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/2/2019

Ένας χαλασμένος ανελκυστήρας. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο μια Alfa Romeo Giulietta SZ έμεινε ξεχασμένη για 35 χρόνια σε ένα σκοτεινό υπόγειο στο Τορίνο της Ιταλίας.

Η Alfa Romeo Giulietta SZ, μία από τις 217 που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1960 από τον σχεδιαστικό οίκο Zagato-  ανήκε σε έναν μηχανικό αυτοκινήτων ο οποίος δεν κατάφερε να βρει λύση στο πρόβλημα του ανελκυστήρα ώστε το καλλίγραμμο τετράτροχο να επιστρέψει στους δρόμους της ιταλικής μεγαλούπολης, μένοντας για περισσότερες από τρεις δεκαετίες στην αφάνεια.

H απομόνωση της σπάνιας Alfa Romeo έλαβε τέλος τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και το αυτοκίνητο «ανασύρθηκε» από το ξεχασμένο υπόγειο. Ο ιδιοκτήτης της δεν υπήρχε πια στη ζωή, ενώ απουσία κληρονόμων, η Giulietta Sprint Zagato κατέληξε στο ιταλικό δημόσιο το οποίο και προχώρησε στη δημοπράτησή της.

Η αλουμινένια Alfa Romeo Giulietta SZ δεν δυσκολεύτηκε να βρει νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος δαπάνησε κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για να την αποκτήσει. Η ιταλίδα καλλονή μπορεί πλέον να ελπίζει σε μια καλύτερη τύχη, μιας και διαθέτει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε να διακριθεί στον απαιτητικό στίβο των ιστορικών οχημάτων.