Στο φως το εσωτερικό του ηλεκτροκίνητου Skoda Enyaq


Η Skoda μάς χαρίζει μια σαφή εικόνα για το εσωτερικό του ηλεκτροκίνητου crossover η πρεμιέρα του οποίου έχει προγραμματιστεί για την 1η Σεπτεμβρίου.

  • 29/7/2020

Μια εικόνα από το εσωτερικό του Skoda Enyaq αρκεί για να δώσει συνέχεια στο κεφάλαιο που επισήμως πρόκειται να ανοίξει την 1η Σεπτεμβρίου, την ημέρα που το πρώτο ηλεκτροκίνητο crossover στην ιστορία της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας πρόκειται να αποκαλυφθεί.

Για την ώρα οι άνθρωπο της Skoda ξεδιπλώνουν τον εσωτερικό κόσμο του Enyaq, στον οποίο ξεχωρίζει μια κεντρικά τοποθετημένο οθόνη αφής 13 ιντσών.

Αρκετά από τα στοιχεία σχεδιασμού παραπέμπουν στην Octavia -το τιμόνι δύο ακτινών είναι από αυτά- ωστόσο η φιλοσοφία κατασκευής του εσωτερικού είναι τελείως διαφορετική.

Η προσπάθεια της Skoda έχει επικεντρωθεί στη χρήση φυσικών υλικών η οποία ενισχύει τον φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι επενδύσεις των καθισμάτων αποτελούνται από φυσικό μαλλί και συνθετικές ίνες που έχουν δημιουργηθεί από πλαστικά μπουκάλια.

Κάτω από το περίβλημα της Skoda Enyaq βρίσκεται η πλατφόρμα MEB που έχει εξελίξει ο όμιλος VW για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματά της και στην οποία θα βασιστεί το VW ID.4.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου; Το Enyaq θα προσφέρεται σε πέντε εκδόσεις ισχύος, φτάνοντας έως και τους 302 ίππους, ενώ θα υπάρξουν τόσο δικίνητες όσο και τετρακίνητες διαμορφώσεις.

Σε ό,τι αφορά στην αυτονομία, τα 500 χιλιόμετρα θα αποτελέσουν την κορυφαία τιμή για τις εκδόσεις του ηλεκτροκίνητου Skoda, η παγκόσμια πρεμιέρα του οποίου θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου.