Στο Miami θα διαδραματίζεται το νέο Grand Theft Auto VI


Το iconic βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto επιστρέφει μετά από 10 χρόνια απουσίας, ανακοινώνοντας το 6ο παιχνίδι του franchise, 'GTA VI'.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 30/7/2022

Οι λάτρεις του βιντεοπαιχνιδιού Grand Theft Auto χρειάστηκε να περιμένουν 10 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου «επεισοδίου» του franchise, το οποίο έγινε διαθέσιμο στο κοινό το 2013. Το GTA επιστρέφει με το GTA VI, που σύμφωνα με πληροφορίες θα διαδραματίζεται σε μία πλασματική εκδοχή του Μαϊάμι και των γύρω περιοχών.

Το GTA VI ξαναγυρνά σε γνώριμα, για τους παίκτες των προηγούμενου παιχνιδιού, εδάφη, με τον νέο χάρτη να αποτελεί μία πλασματική εκδοχή του Μαϊάμι στη Φλόριντα, ή όπως είναι γνωστή στον κόσμο του βιντεοπαιχνιδιού, 'Vice City'.

Ο νέος χάρτης του βιντεοπαιχνιδιού θα είναι μικρότερος απ' ό,τι σχεδίαζε αρχικά η εταιρεία παραγωγής του, Rockstar Games, η οποία σκοπεύει να δημιουργήσει έναν αχανή χάρτη που θα περιλαμβάνει πολλές τοποθεσίες από τη Βόρειο και ΝότιοΑμερική. Αυτό όμως ήταν πρακτικά αδύνατον για την ώρα, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα στις σχέσεις εργασίας.

Όπως έκαναν και με το GTA V, οι παραγωγοί του παιχνιδιού θα φέρουν αναβαθμίσεις και πακέταεπέκτασης μετά τον καιρό, δίνοντας στους παίκτες μία εμπειρία όλο και πιο κοντά σε αυτή που θα έρθει ενδεχομένως με την επόμενη προσθήκη στο franchise του GTA.

Σύμφωνα με την Rockstar Games, το GTA VI θα προσφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία του παιχνιδιού και την επιλογή ενός γυναικείουπρωταγωνιστικούχαρακτήρα, που θα είναι ένας εκ των δύο δραστών σε μία ληστεία τράπεζας, εμπνευσμένη από την ιστορία του γνωστού ζευγαριού κακοποιών του '30, Bonnie και Clyde.

Οι fans του Grand Theft Auto θα χρειαστεί να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή μέχρι να αποκαλυφθεί και επίσημα το βιντεοπαιχνίδι, καθώς πολλοί ειδικοί και αναλυτές της αγοράς, αναφέρουν ότι δεν ενδέχεται να κυκλοφορήσει πριν τον Μάρτιο του 2023, ενώ μπορεί να καθυστερήσει έως και μετά το 2024.