Στο Rally Dakar επιστρέφει η SsangYong


Τη δεύτερη εμφάνιση της στο Rally Dakar πρόκειται να πραγματοποιήσει η SsangYong με την προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ιδιαίτερα απαιτητικού αγώνα εκδοχή του Rexton.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/12/2018

Με στόχο όχι μόνο τον τερματισμό αλλά και τη διάκριση, επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά η  SsangYong στο Rally Dakar.

Αυτήν τη φορά η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία επέλεξε το Rexton για τη συμμετοχή της στον απαιτητικότερο αγώνα του πλανήτη, προσαρμόζοντας αναλόγως τις τεχνικές προδιαγραφές του.

Συγκεκριμένα, η αγωνιστική εκδοχή του Rexton σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε επί ισπανικού εδάφους αποκτώντας τα διακριτικά DKR και μια εικόνα πολύ διαφορετική από εκείνη που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Πέρα από την... εξωτική εμφάνιση, το αγωνιστικών προδιαγραφών Rexton διαθέτει σωληνωτό πλαίσιο καθώς και έναν θηριώδη V8 κινητήρα τοποθετημένο πίσω από την πλάτη του οδηγού.

Οι 450 ίπποι καταλήγουν μέσω ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων στον πίσω άξονα, επιτρέποντας στο βάρους 1.900 κιλών off-roader να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν 4,5 δευτερόλεπτα.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες προδιαγραφές του SsangYong Rexton DKR, στο αριστερό κάθισμα του οποίου θα βρεθούν οι Ισπανοί Oscar Fuertes και Diego Vallejo, ξεχωρίζουν τα φρένα της AP, τα αμορτισέρ της King Shocks και τα ελαστικά της Yokohama.

Την περσινή χρονιά η SsangYong τερμάτισε στην 32η θέση του Rally Dakar όντας μόλις η δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην ιστορία του αγώνα που καταφέρνει να δει την καρό σημαία στην παρθενική της εμφάνιση.