Στο «σφυρί» η διασημότερη Ferrari F40


Την ευκαιρία να αποκτήσετε τη διασημότερη και πιο επιτυχημένη Ferrari F40 LM προσφέρει ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/2/2019

Μια Ferrari F40 LM με σπάνιο αγωνιστικό παλμαρέ δημοπρατείται την ερχόμενη Τετάρτη στο Παρίσι. Τη μοναδική ευκαιρία απόκτησης της γαλάζιας F40 LM με τις δύο συμμετοχές στον εικοσιτετράωρο αγώνα του Le Mans προσφέρει ο οίκος δημοπρασιών RS Sotheby’s, οι πρώτες εκτιμήσεις του οποίου τοποθετούν την αξία της αγωνιστικών προδιαγραφών Ferrari πάνω από τα έξι εκατομμύρια δολάρια.

Το ποσό αυτό απέχει από τα σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια που ανέρχεται η τιμή μιας Ferrari 250 GTO, το γεγονός αυτό ωστόσο ελάχιστα μειώνει την πραγματική αξία της συγκεκριμένης F40 LM, η οποία αποτελεί το ένα από τα μόλις τρία αντίτυπα που παράχθηκαν ποτέ.

Χάρη στις αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί από τον οίκο Michelotto, ο V8 κινητήρας της γαλάζιας F40 αγγίζει σε ισχύ τους 700 ίππους, την ίδια στιγμή που το βάρος του αυτοκινήτου δεν υπερβαίνει τα 1.050 κιλά.

Πέρα από τις δύο συμμετοχές στο 24ωρο αγώνα του Le Mans (1995-1996) και τον τερματισμό στη 12η θέση του αγώνα, η Ferrari F40 LM με κωδικό πλαισίου 74045 έχει κατακτήσει τη νίκη στην τετράωρη μάχη του Andertstorp το 1995.

Η δημοπρασία του αυτοκινήτου θα διεξαχθεί την Τετάρτη 6  Φεβρουαρίου στο πλαίσιο ενός εκ των μεγαλύτερων φεστιβάλ ιστορικού αυτοκινήτου που φιλοξενεί κάθε χρόνο το Παρίσι.