Στο σφυρί η προσωπική Daytona Coupe του Carroll Shelby (video)


Αυτό είναι ένα από τα πολλά μοναδικά τετράτροχα που είχε στην κατοχή του ο αείμνηστος Carroll Shelby.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/3/2021

Τελευταία έχουμε ακούσει για διάφορα αυτοκίνητα σε δημοπρασίες και με το κύριο χαρακτηριστικό πως είχαν περάσει από τα χέρια του διάσημου οδηγού, σχεδιαστή αυτοκινήτων και επιχειρηματία Carroll Shelby. Ένα από τα πιο πρόσφατα ήταν μια 427 Cobra Super Snake που τελικά πουλήθηκε για 5,94 εκατομμύρια δολάρια.

Και τώρα έρχεται η σειρά μιας πανέμορφης Daytona Coupe που είχε κατασκευαστεί το 1965 και είναι βαμμένη στο χαρακτηριστικό μπλε με τις άσπρες λωρίδες. Ο Shelby μαζί με τον σχεδιαστή Peter Brock είχαν φτιάξει ένα νέο αμάξωμα και το φόρεσαν πάνω σε μια Cobra.

Ο βασικός λόγος ήταν για να αποκτηθεί καλύτερη αεροδυναμική και το αυτοκίνητο να γίνει πιο ανταγωνιστικό και ταχύτερο απέναντι στις Ferrari 250 GTO. Ειδικά σε σημεία και σε ευθείες όπως η Mulsanne στο Le Mans.

Πάντως, η ονομασία Daytona δεν έφερε και πολύ γούρι αφού τελικά το αυτοκίνητο δεν κατάφερε να πάρε τη νίκη στο γαλλικό αγώνα. Ωστόσο, είχε πολλές διακρίσεις σε άλλους αγώνες, όπως στων Sebring, Monza και Reims ενώ κατέκτησε και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Sportscar το 1965.

Τέλος, να πούμε πως το εικονιζόμενο αυτοκίνητο δεν είναι ένα από τα έξι πρωτότυπα Daytona Coupe που είχαν κατασκευαστεί αφού είχε ξεκινήσει περίπου τέσσερα χρόνια νωρίτερα ως μια Cobra Roadster. Το γεγονός και μόνο όμως πως το είχε στην κατοχή του ο Carroll Shelby ανεβάζει την τιμή του πάνω το ένα εκατομμύριο.