Στο σφυρί μια συλλεκτική Lotus Esprit Turbo


Μπορεί να έχει αρκετά χιλιόμετρα στο κοντέρ της αλλά αυτή η πολύ σπάνια Esprit θα πιάσει αρκετά σε επερχόμενη δημοπρασία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/4/2020

Πρόκειται για μια σπάνια Esprit Turbo HC και μια από τις 21 που κατασκευάστηκαν και είχα την διακριτική μπλε διχρωμία την οποία η βρετανική εταιρία ονομάζει «Essex Blue». To συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το 10ο στην σειρά παραγωγής και ο συνολικός αριθμός 21 κάθε άλλο παρά τυχαίος ήταν αφού το 1987 είχαν συμπληρωθεί τα 21 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου της Lotus στο Hethel.

Όπως μπορείτε να δείτε το αυτοκίνητο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και τα πάντα έχουν γίνει ή αντικατασταθεί σε εξουσιοδοτημένα σημεία της εταιρίας ώστε να διατηρηθεί η γνησιότητα αυτής της Esprit Turbo. Της οποίας το σχήμα σφήνας εντυπωσιάζει ακόμη και σήμερα με τα pop-up φωτιστικά σώματα να μας θυμίζουν άλλες εποχές.

Ένα ακόμη σημεία που μας κάνει να νοσταλγούμε είναι το εσωτερικό και ειδικότερα το ραδιοκασετόφωνο της με την ψηφιακή για την εποχή ένδειξη και το χαρακτηριστικό equalizer. Εδώ να πούμε πως η Lotus παρά τα περίπου 88.000 km που έχει διανύσει στην διάρκεια της ζωής της ήταν για πολλά χρόνια στα χέρια ενός Πορτογάλου συλλέκτη. Σήμερα θα γίνει γνωστή και η νέα στέγη της Esprit στην δημοπρασία που γίνεται.