Στο τελικό στάδιο της εξέλιξης η νέα BMW Σειρά 1


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η γερμανική εταιρία η νέα γενιά θα έχει την τιμή να «φορά» ένα ισχυρό δίλιτρο μοτέρ ισχύος 306 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/3/2019

Αυτό θα είναι το ισχυρότερο τετρακύλινδρο μοτέρ που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η BMW και θα αποδίδει 306 άλογα. Θα τοποθετείται στην έκδοση M135i xDrive και ανάμεσα στις διάφορες τεχνολογίες θα έχει σφυρήλατο στροφαλοφόρο, νέα πιστόνι και μπιέλες, μεγαλύτερο στροβιλοσυμπιεστή κ.α. Η μέσα κατανάλωση θα είναι στα 7,1-6,8 lt/100 km με εκπομπή CΟ2 στα 162-155 g/km.

Η BMW κάνει ιδιαίτερο λόγο για το νέο σύστημα ARB που θα είναι στάνταρ στην Σειρά 1. Πρόκειται για ένα νέο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης που δεν τοποθετείται στην μονάδα του DSC αλλά συνδέεται κατευθείαν με το μοτέρ για έως τρεις φορές ταχύτερη απόκριση στην λειτουργίας του.

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως η 3η γενιά της Σειράς 1 θα είναι προσθιοκίνητο και πέρα από τα δίλιτρα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου στην βάση θα υπάρχει ο τρικύλινδρους του 1,5 lt (δεν έχει επιβεβαιωθεί για το diesel).

Από εκεί και πέρα η BMW κάνει ιδιαίτερο λόγο για την αύξηση των εσωτερικών χώρων και ειδικότερα για τους πίσω επιβάτες με αύξηση 23 mm για τα πόδια τους και 19 mm για τα κεφάλια τους. Σχετικά με τον χώρο αποσκευών αναφέρεται πως έχει αυξηθεί στα 380 lt με 20 lt περισσότερα από το απερχόμενο μοντέλο.

Η πρεμιέρα της νέας Σειράς 1 έχει επιβεβαιωθεί για το φθινόπωρο στην έκθεση της Φρανκφούρτης και λογικά θα υπάρξει διαδικτυακή παρουσίαση στην διάρκεια του καλοκαιριού.