Storm: H αμφίβια καταιγίδα της ερήμου των 2.500 ίππων


Ένα εντυπωσιακό ερπυστριοφόρο όχημα δημιούργησε η Highland Systems το οποίο υπόσχεται να μας ταξιδέψει με απόλυτη ασφάλεια σε στεριά και θάλασσα.

  • 5/3/2021

Τα αμφίβια οχήματα πάντα αποτελούσαν μια ξεχωριστή και άκρως ενδιαφέρουσα κατηγορία αυτοκινήτων η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τον απαραίτητο ζωτικό χώρο ώστε να αναπτυχθεί.

Άλλωστε ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα ήθελαν ταξιδεύουν σε στεριά και θάλασσα με το ίδιο «όχημα» και παράλληλα θα μπορούν να καλύψουν το κόστος μιας τέτοιας υπερκατασκευής.

Κάπως έτσι τα αμφίβια οχήματα περιορίστηκαν για στρατιωτική χρήση, αποτελώντας ένα πολύτιμο επιχειρησιακό «όπλο» στα χέρια εκείνων που φροντίζουν για την φύλαξη των χερσαίων και υδάτινων συνόρων μιας χώρας.

Σε αυτούς απευθύνεται και το εντυπωσιακό δημιούργημα της Highland Systems, διαθέτοντας χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν την πρόοδο την οποία έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια και η αμυντική βιομηχανία.

Ειδικότερα, το Storm εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύστημα το οποίο αποτελείται από έναν κινητήρα diesel και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος φτάνει τους 2.500 ίππους γεγονός που του επιτρέπει να κινείται με ταχύτητες που φτάνουν τα 140 χλμ/ώρα.

Στην υβριδική λειτουργία η αυτονομία του οχήματος φτάνει έως και τις 36 ώρες, ενώ μπορεί να μπορεί να κινηθεί με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για έως 3,5 ώρες.

Με θωρακισμένες επιφάνειες και βάρος 8.000 κιλών, το Storm προσφέρει τη δυνατότητα χειρισμού από απόσταση, ενώ στην περίπτωση που κληθεί να ταξιδέψει στο νερό, είναι ικανό να αναπτύξει ταχύτητα 30 χλμ./ώρα και να ανταπεξέλθει σε κύματα ύψους 1,5 μέτρου.

Μάλιστα η Highland Systems εξελίσσει ήδη μια έκδοση η οποία θα έχει τη δυνατότητα κατάδυσης, επεκτείνοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Storm.