Στροφή στην ηλεκτροκίνηση για Toyota και Subaru


Μια νέα πλατφόρμα που θα φιλοξενήσει μεσαίου και μεγάλου μεγέθους ηλεκτροκίνητες προτάσεις εξελίσσουν από κοινού Toyota και Subaru.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/6/2019

Στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας τους προχωρούν η Toyota και η Subaru, επενδύοντας αυτήν τη φόρα σε μια νέα πλατφόρμα η οποία πρόκειται να φιλοξενήσει τις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους ηλεκτροκίνητες προτάσεις των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η Toyota, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της Subaru με μερίδιο 16,77%, διαθέτει ένα σαφές προβάδισμα τόσο στην υβριδική τεχνολογία όσο και σε εκείνη των κυψελών καυσίμου, ωστόσο, υπολείπεται των βασικών ανταγωνιστών της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Αντιστοίχως, το μέγεθος της Subaru δεν της επιτρέπει να πραγματοποιήσει εκείνες τις επενδύσεις που θα της επιτρέψουν να δημιουργήσει μια γκάμα ηλεκτροκίνητων προτάσεων, βλέποντας ήδη τις παραγωγικές δυνατότητές της να... εξαντλούνται εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης που παρουσιάζουν τα Legacy και Forester στην αμερικανική αγορά.

Ως εκ τούτου, η από κοινού εξέλιξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων αποτελεί μονόδρομος για τη Subaru και την Toyota, οι οποίες έχουν εντάξει στον προγραμματισμό τους και τη δημιουργία ενός ηλεκτροκίνητου SUV.