Subaru WRX STI S209 για τις ΗΠΑ


Όπως επιβεβαιώθηκε από τη Subaru, η εταιρεία θα παρουσιάσει στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Detroit μια νέα, ισχυρότερη έκδοση του WRX STI με την κωδική ονομασία ''S209''.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 28/12/2018

Τα δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο άρχισαν νωρίτερα, εντός του 2018. Βάσει αυτών, οι άνθρωποι της Subaru έκαναν δοκιμές με ένα καμουφλαρισμένο WRX STI στην πίστα «Virginia International Raceway» (σημ.: εκεί όπου το αμερικανικό «Car and Driver» πραγματοποιεί τον ετήσιο θεσμό του «Lightning Lap» για την ανάδειξη του ταχύτερου και καλύτερου αυτοκινήτου της εκάστοτε χρονιάς).

Παρά την (κάποια στιγμή) προφανή συνύπαρξη ανθρώπων της εταιρείας και δημοσιογράφων, από τη Subaru δεν ανακοινώνονταν περισσότερες πληροφορίες για το «θέμα» της δοκιμής στην πίστα. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, οπότε η ιαπωνική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με το καμουφλαρισμένο όχημα και την περιγραφή αυτού να αναφέρει: «Κάτι ξεχωριστό έρχεται στην Αμερική από την από τη “Subaru Tecnica International”».

Αυτό, όπως και το γεγονός ότι η εταιρεία κατέθεσε αίτηση στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ για την κατοχύρωση της ονομασίας «S209» και συγκεκριμένα για χρήση σε «αυτοκίνητα και κατασκευαστικά μέρη και δομικά εξαρτήματα γι 'αυτά», επιβεβαίωσε την πρόθεση των Ιαπώνων.

Το WRX STI S209 θα διαθέτει μεγάλη πτέρυγα στο πίσω μέρος και αεροδυναμικές προσθήκες εμπρός, καθώς και στο πλάι. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τη μέγιστη ιπποδύναμη των οχημάτων που θα διατεθούν στις ΗΠΑ, ενώ υπολογίζεται ότι το WRX STI S209 θα κατασκευαστεί σε 500 μονάδες.