Suzuki Baleno: Επιστρέφει ανανεωμένο το 2022 και... full hybrid!


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το Suzuki Baleno με ελαφρώς διαφορετικό σχεδιασμό θα βγει στην αγορά το επόμενο έτος. Ποιες αλλαγές θα υπάρξουν στα υβριδικά συστήματα που θα ενσωματώνονται στο νέο μοντέλο.

  • 11/10/2021

Το όνομα Baleno στη δεκαετία του '90 υπήρχε και αντιπροσώπευε μια ολόκληρη οικογένεια στη γκάματα της Suzuki. Το νέο μοντέλο που αναβίωσε το όνομα παράγεται από το 2015, αν και δεν έρχεται στην Ευρώπη. Το μοντέλο σχεδιάστηκε αρχικά ως παγκόσμιο, αλλά στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές δεν έφτασε ποτέ.

Οι πωλήσεις του τελικά περιορίστηκαν στην Ινδία, όπου βρίσκεται ο κύριος χώρος παραγωγής (η Maruti Suzuki, θυγατρική της ιαπωνικής εταιρείας, είναι υπεύθυνη για την παραγωγή), όπου το πεντάθυρο hatchback έχει μεγάλη ζήτηση. Και τώρα το νέο Baleno είναι στο δρόμο της ανανέωσης του.

Ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο έκανε δοκιμές στους ινδικούς δρόμους στο τέλος του καλοκαιριού. Αν κρίνουμε από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η σιλουέτα είναι η ίδια, αλλά οι προβολείς θα ανασχεδιαστούν, τα πίσω φώτα είναι επίσης νέα και πλέον οριζόντια αντί για στρογγυλεμένα. Αλλά κυρίως, το ιαπωνικό hatchback θα αλλάξει στο εσωτερικό. Υπάρχει ένα νέο μπροστινό πάνελ, ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κλιματισμού και η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων μοιάζει αιωρούμενη τώρα, για αυτό και οι κεντρικοί αεραγωγοί έχουν μετακινηθεί χαμηλότερα.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στην Ινδία το μοντέλο θα διατηρήσει τον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων που αποδίδει 83 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται με πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο CVT. Το Suzuki Baleno μπορεί επίσης να φέρει ήπιο υβριδικό σύστημα με τη μορφή μίζας-γεννήτριας (στην περίπτωση αυτή ο κινητήρας αποδίδει 90 ίππους). Ταυτόχρονα, ορισμένα μέσα προβλέπουν ότι θα υπάρχει μια πιο ισχυρή υβριδική έκδοση του μοντέλου, κάτι που προφανώς σημαίνει ότι η Suzuki μπορεί να ετοιμάσει ένα πλήρως υβριδικό Baleno.